Vinnare av Kommunutmaningen 2024!

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

vinnare kommunutmaningen

4 juni 2024

HR/Personal

Mellan den 8 april - 19 maj har den hälsoinspirerande och teamstärkande Kommunutmaningen aktiverat flertalet medarbetare i Tibro kommun till hälsosamma val i vardagen. Baggebos Hurtbullar stod slutligen som vinnare av Kommunutmaningen 2024.

Baggebos hurtbullar är ett gäng vinnarskallar och att kämpa för att vinna var det aldrig någon tvekan om, under denna hälsoutmaning. Det var troligtvis också en av framgångsfaktorerna för laget som slutligen stod som vinnare av Kommunutmaningen i Tibro kommun 2024, med tät följd av Tibro-Bäckliden 2 samt Tibro-Lokalvård-I ur och skur.

HR-enheten uppvaktade vinnarlaget under tisdagen och överräckte segerpokalen.

Vad har ni haft för strategi för att hålla uppe engagemanget under alla 6 veckor?

Vi har ständigt peppat varandra under tiden. Vi har även kollat på topplistan och om vi såg att vi exempelvis åkte ner till en andra eller tredje plats så gav det en sorts energi för att orka lägga i en extra växel. Exempelvis ta en extra vända med hunden för att samla in de sista poängen för dagen.

Utifrån att vi också arbetar i samma arbetslag och träffas varje dag kunde vi hjälpa varandra genom att tipsa om olika aktiviteter som kunde ge särskilda medaljer. Vi alla i laget är dessutom väldigt aktiva, vilket vi tror var en fördel samt att vi var färre personer i laget.

Vilken aktivitet har varit den ni utfört mest?

Det är nog promenader, både med och utan hund samt träningspass på gymmet.

Vi har också fokuserat mycket på återhämtning, att vara snälla och lyfta varandra under tiden, vilket är oerhört viktigt att fortsätta med framåt också.

Är det något särskilt lag som hjälpte till att öka motivationen lite extra mot slutet för att lyckas ta hem vinsten?

Ja, särskilt Tibro Lokalvård men också Bäckliden som kom i kapp där på slutet. Det var ju inte många poäng mellan första, andra och tredje plats.

Tror ni att ni kommer att ställa upp nästa år igen om Kommunutmaningen genomförs 2025?

Ja, kanske det, om vi känner att vill vi försöka försvara vår titel.

Stort grattis säger vi igen till Baggebos Hurtbullar som kammade hem vinsten för Tibro kommun i Kommunutmaningen 2024. Med det sagt vill vi även hylla alla deltagares fantastiska insats som under sex veckor har kämpat på med aktiviteter, samlat medaljer och peppat samt inspirerat varandra till hälsosamma val i vardagen.

Över 416 277 aktivitetsminuter har registrerats av Tibro kommuns deltagare under denna utmaning. Det ger ett snitt på ca 65 minuters aktivitet per person och dag. Totalt registrerades 46 138 aktiviteter.

Några favoritaktiviteter var promenad, fysiskt trädgårdsarbetet och övrig fysisk träning och för att ta hand om er själva var fokuset särskilt på att sova och ge bort leenden. Så härligt att se att ni har prioriterat er hälsa!

Bra kämpat allesammans, vilket fantastiskt jobb av alla deltagare i Kommunutmaningen våren 2024!