Driftsättning av Tele2-växeln den 5 juni

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

3 juni 2024

Kommunnyheter, IT och kommunikation

Den 5 juni byter vi till Tele2 växel. Kom ihåg att aktivera Tele2-växelappen på din mobiltelefon så att du kan hänvisa din anknytning, söka på kollegor i den interna telefonkatalogen och komma åt alla andra funktionaliteter. Återkommande hänvisningar och vidarekopplingar följer inte med vid växelbytet utan behöver göras om manuellt.

Tele2 fortsätter vara vår operatör. Det innebär att vi inte behöver byta SIM-kort och att befintliga abonnemang inte heller kommer att påverkas.

Växelapp kan aktiveras 5 juni

Har du en personlig telefon eller en verksamhetstelefon som hanteras av Skövde IT, finns nu Tele2-växelappen tillgänglig på din mobil. Övriga får ladda ner appen själv från Google Play/App Store.

Observera att det är först den 5 juni som du kan aktivera appen och det gör du med ditt mobilnummer som är knutet till din MEX-anknytning, se Tele2 guideportal för mer information.

Samtal till din anknytning påverkas inte utan kommer fram även om du inte har aktiverat appen.  

Kalenderkoppling

Alla som har en personlig MEX-anknytning kommer få kalenderkoppling aktiverad samt visning av Teamsnärvaro.

Det innebär att din anknytning hänvisas automatiskt de tider som du gör en bokning i din Outlookkalender och har valt alternativet "Visa som upptagen". När din bokning har löpt ut så kommer din anknytning automatiskt bli satt som tillgänglig igen.

Lyssna av din röstbrevlåda

Röstbrevlådan i CMG Web kommer att ersättas av Tele2 röstbrevlåda. Det innebär att du behöver lyssna av din röstbrevlåda i CMG Web senast den 4 juni. Därefter är det inte längre möjligt att komma åt meddelandena där.

Återkommande hänvisningar och vidarekopplingar i CMG Web

Återkommande hänvisningar och vidarekopplingar kommer att försvinna när vi byter till Tele2 växel 4 juni kl 17.00. Du behöver göra om dem i Tele2- växelappen.

Besök gärna Tele2 guideportal redan nu och bekanta dig med hur du använder Tele2-växelappen och funktionerna i den.

Vid frågor kontakta Christina Mellqvist, telefon 0500-49 87 47 eller Päivi Kellokumpu, telefon 0500-49 80 01 på IT-avdelningen i Skövde.