För föreningar

Dansande flickor.

Tibro har ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter.

Det finns omkring 130 föreningar i Tibro, med många olika verksamheter. Det finns många idrotts- och kulturföreningar här,men vi har även modellflyg- och dataföreningar i kommunen.

Föreningsregister
Tibro kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att underlätta för dig när du söker en förening eller en särskild verksamhet har vi sammanställt ett föreningsregister. Registret baseras på de uppgifter som föreningarna lämnar till kultur- och fritidskontoret.

Du har möjlighet att länka din förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med oss på kultur- och fritidskontoret.

Att bilda förening
Funderar du på att bilda en förening? Vill du ha tips och exempel på hur man skriver stadgar, väljer styrelse med mera? För att få den perfekta hjälpen och lära dig mer om hur du bildar en förening, se till höger.

Evenemang 
Om din förening ska ordna ett evenemang kan vi lägga in det i evenemangskalendern. Kontakta oss på adress Skyddad adress

Tibroidrottens nätverk
Tibroidrottens nätverk jobbar över idrottsgränserna för att nyttja den lokala kompetensen. Vi vill både lära av andra och lära varandra oavsett om det är verksamhetsledare eller organisationsledare i samtliga föreningar. Syftet är att hjälpas åt att stärka idrottskommunen Tibro. Det gör vi genom att delta i gemensamma temakvällar, utbildningar och träningar.

Regler om tillfällig övernattning
Övernattning i skolor, idrottshallar mm som används vid tillfällig övernattning. Detta sker främst i samband med olika typer av ungdomsläger, cuper men förekommer även i andra sammanhang. Ska din förening övernatta behöver du ansöka 5 dagar innan förläggningstillfället på blankett i högerspalten.

 

Sidansvarig: Jan Östlind Publicerad: 2017-03-10 Skriv ut