Tibro erbjuder utbildning av bra kvalitet!

Samarbete vid ipad Barn leker Barn läser i soffa Barn målar Pedagog och barn tittar i pärm

Verksamhetens mål är att ge alla barn och ungdomar en god start inför framtiden. I samverkan med föräldrar/vårdnadshavare ges förutsättningar för en trygg och god arbetsmiljö och kunskapsutveckling.

Tibro kommun erbjuder förskola, grundskola, särskola, gymnasium med landets enda motocrossgymnasium och musikskola. Kommunen satsar målmedvetet på att erbjuda barn och ungdomar en god utbildning och det gör att både förskole- och skolverksamheten får goda omdömen i nationella jämförelser.  

Allmän och möbel- och inredningsinriktad vuxenutbildning

Kommunen erbjuder kommunal vuxenutbildning på både grund-, gymnasie- och eftergymnasial nivå och driver Tibro Training Centre, TTC, som genomför olika trätekniska utbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och kompetenshöjning för företag. I Tibro finns även utbildningsföretaget Hantverkscentrum som anordnar yrkesutbildningar inom traditionella möbelhantverk.

Nyheter

Workshop för skol- och kultur- och fritidspersonal om Tibros nya skola på Inredia den 6 september 2017. Utformningen av nya Tibroskolan växer fram i workshops 2017-09-19 Hur ska Tibros nya F-6-skola utformas? Det ska arkitekterna Madeleine Nordenknekt och Anette Wallin komma fram till tillsammans med pedagoger, servicepersonal och kultur- och fritidspersonal på Tibro kommun i höst. En första workshop genomfördes den 6/9. Personal från NCC och Tibro kommun som ska arbeta med planeringen och byggandet av Tibros nya skola tillsammans. Foto: Christina Froh Byggentreprenör och arkitekt klara för den nya F-6-skolan 2017-06-22 I höst går arbetet med den nya F-6-skolan in i ett mer aktivt skede. Det har tagits fram en detaljplan för skolområdet. Det är beslutat att NCC ska planera och bygga den nya skolan ihop med Tibro kommun och att Liljewall arkitekter ska utforma den. Förskolans dag Förskolans dag 2017-05-23 Den 18 maj firades förskolans dag. Fler nyheter
Sidansvarig: Susanne Jörgensen Publicerad: 2017-03-16 Skriv ut

Kontaktinformation

Pähr Nyström Förvaltningschef Skicka e-post till Pähr Tel: 18167

Malena Lundberg Förvaltningssekreterare Skicka e-post till Malena Tel: 18169

Mattias Gustafsson Utvecklingsledare Skicka e-post till Mattias Tel: 18160

Johan Wernvik Kvalitetskoordinator Skicka e-post till Johan Tel: 18195

Anna-Karin Hidemyr Ekonom/controller Skicka e-post till Anna-Karin Tel: 18423

Susanne Nilsson HR-konsult Skicka e-post till Susanne Tel: 18191

Bodil Sandnes Handläggare barnomsorg Skicka e-post till Bodil Tel: 18163

Elin Knutsson Administratör Skicka e-post till Elin Tel: 18190