Fortsatt utveckling i centrum

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Ottossonska huset i centrala Tibro

25 juli 2024

Byggnation, boende och miljöskydd

Arbetet med att förverkliga centrumutvecklingsplanen i Tibro fortsätter och det innebär att även kvarteret Blåmesen med det Ottossonska huset kommer att utvecklas.

Det händer en del i centrala Tibro där bland annat utvecklingen av stationsområdet har påbörjats. I februari antog kommunfullmäktige i Tibro den centrumutvecklingsplan som innehåller konkreta förslag på hur Järnvägsparken, stationsområdet och banvallen samt torgen och andra centralt belägna tomter ska användas i framtiden.

Nu håller planen på att förverkligas och tidigare i våras gjordes ett arbete på området mellan stationshuset, Bangatan och Centrumgatan där marken jämnades ut och såddes med ängsblommor i väntan på vidare utveckling.

En annan del av centrumutvecklingen handlar om framtiden för kvarteret Blåmesen, där det Ottossonska huset ligger, en gammal byggnad som senast har varit uthyrd som privatbostad.

Arbetet med stationsområdet fortsätter enligt plan vilket är bra. Nu börjar vi snart också rikta ögonen mot kvarteret Blåmesen där det Ottossonska huset ligger. Här för vi en dialog med en extern part om att utveckla det området. Exakt hur den utvecklingen kommer att se ut är ännu inte klart men jag vet att det har spekulerats om att det Ottossonska huset ska rivas och några sådana beslut finns inte, det vill jag vara tydlig med, säger Gunnar Carlsson, samhällsbyggnadschef.