Ny scen i Stadsparken

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

13 juni 2022

Kultur, fritid och idrott

Stora stenblock i Stadsparken? Ja, den som går förbi Stadsparken i Tibro och får syn på den nya scenen höjer nog på ögonbrynen. Den är nämligen väldigt speciell. Här berättar arkitekten Anders Berensson, stadsarkitekten Leif Ahnland och Maria Lans, skolchef på Hantverksakademien om bakgrunden till och skapandet av scenen.

Stadsparkscenen är byggd inom ramen för ett samarbete mellan kommunen och Tibro Hantverksakademi. En av skaparna av scenen är arkitekten Anders Berensson.

Det här projektet började för flera år sedan när vi åkte runt i Tibro för att hitta olika resurser som skulle kunna bidra till utvecklingen av stationsområdet och Tibro som helhet, berättar Anders.

Folklig förankring

Tibro kommuns stadsarkitekt Leif Ahnland påminner om att nya scenen har en folklig förankring.

"Idén tillkom redan under medborgardialogen om stationsområdet 2018", betonar han.

Arkitekten Anders Berensson tog under 2019 fram ett antal idéskisser utifrån de önskemål som Tibrobor framförde under medborgardialogen. 

En idé var att vi skulle försöka bygga en publik byggnad ihop med Hantverksakademin. När det stod klart att det fanns pengar avsatta till ett scentak i Stadsparken tyckte vi att det var ett gyllene tillfälle att inleda ett samarbete med skolan, klarlägger Anders.

Nöjda med resultatet

Anders Berensson och Maria Lans, skolchef för Hantverksakademien, är nöjda med resultatet.

Jag är jättenöjd, fastslår Anders.

"Det är superfint. Jag tycker det är jättehäftigt. Våra studenter har fått möjlighet att medverka med sina idéer. Våra studenters kreativitet fick plats i projektet," säger Maria.

Hon fortsätter:

"Det är häftigt för hantverksakademien att synas i Stadsparken."

Invigning den 17 juni

Är du nyfiken på att se en annorlunda scen? Passa på att besöka Stadsparken i Tibro.

Den nya scenen invigdes fredagen den 17 juni i direkt anslutning till barnteaterföreställningen "Den magiska piratskatten".