Tänk på bevattningsförbudet

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

21 juni 2021

Samhällsbyggnad

Vattnar du i din trädgård? Tänk då på att det alltid är förbjudet att vattna med slang eller vattenspridare med kommunalt vatten i Tibro kommun. Endast bevattning med kanna är tillåtet. Detta gäller alla som är anslutna till Tibro kommuns vattenledningsnät, inklusive abonnenter i Fagersanna och Hönsa.

Varför har vi ett bevattningsförbud?

Tibro Kommun har ett fantastiskt dricksvatten som grundar sig på vatten från våra grundvattentäkter i Rankåsområdet. Vi har ganska goda tillgångar på vatten, men inte obegränsat med vattentillgång från dessa källor. 

Om vi börjar vattna våra trädgårdar med vårt dricksvatten kommer vi ganska snart att hamna i en bristsituation där vattnet inte kommer att räcka. Det är dessutom ett stort slöseri att vattna trädgården med ett prima dricksvatten som är så rent att vi kan dricka det direkt från kranen.

Vi har dimensionerat våra ledningar för att klara av att leverera dricksvatten till alla kunder för en normal vattenförbrukning. Vi kan inte bygga ledningsnät för att klara av bevattning av våra trädgårdar med dricksvatten, det skulle bli oerhört dyrt och våra vattentäkter skulle inte räcka till detta.

Läs mer om vårt bevattningsförbud här.

Uppfyllning av pool

När det gäller uppfyllning av pool så är tillåtet att fylla sin pool, via dricksvattnet. Men den skall inte fyllas, tömmas och fyllas flera gånger under säsongen, utan man bör ha utrustning för att hålla vattnet rent under säsongen så endast kompletteringsfyllning erfordras.