Normal trafik tillåten, cruising inte

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

18 maj 2020

Trafik och teknisk service

Förra veckan beslutade byggnads- och trafiknämnden om en tillfällig trafikföreskrift där cruising förbjuds Kristi Himmelfärdshelgen. "Den normala trafiken påverkas inte. Den som har ärende eller bor i tätorten åker bil som vanligt. Det är cruisingen vi vill stoppa med hänsyn till smittrisken", säger samhällsbyggnadschefen Gunnar Carlsson.

Beslutet om att förbjuda den årliga och populära cruisingen Kristi Himmelfärdsdag har medfört många kommentarer på sociala medier. Med tanke på att tolkningarna skiftat är det lätt att dra slutsatsen att beslutet kunde varit tydligare och kommunicerats på andra sätt.

- Det är på sin plats att förtydliga att normal trafik påverkas inte. Har du ärende till din butik eller måste åka till och från bostaden så är det fritt fram. Det är rundåkandet, cruisingen, som är problemet eftersom den förståeligt nog lockat väldigt många åskådare. Det är ett spontanarrangemang som leder till ökad smittrisk och därför har kommunen känt sig manad att agera, fortsätter Gunnar Carlsson.

I och med att denna trafikföreskrift är beslutad kan polisen agera och kontrollera att överträdelser inte sker.