Lena Johansson på tredje plats i White Guide-tävling

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

24 september 2019

Byggnation, boende och miljöskydd, Omsorg och stöd

Lena Johansson, enhetschef på omvårdnadsboendet Bonargården, kom på tredje plats när Årets boendechef korades av restaurangguiden White Guide i Malmö den 17 september. Lena uppmärksammas för sitt målmedvetna arbete med att skapa trivsamma måltidsmiljöer och bygga upp en måltidsverksamhet, som är helt integrerad i det dagliga vård- och omsorgsarbetet på enheten.

White Guide delar årligen ut pris i totalt 13 kategorier för att uppmärksamma god måltidskultur och bra mat i förskolor, skolor och seniorboenden i Sverige. 

Lena Johansson var en av tio nominerade i kategorin "Årets boendechef", ett pris som "går till en person som med kunskap, fokus och envishet förmår integrera måltiderna i helhetsupplevelsen - och som inser att god mat kan vara en central del i vården och omsorgen."

När tävlingen avgjordes på Slagthuset i Malmö den 17 november fanns Lena på plats tillsammans med måltidsutvecklaren Anna Johansson och undersköterskorna Helen Wilhelmsson, Xinia Larsson och Ann-Lena Holm. De fick ta del av ett antal hälsoinriktade föreläsningar och avnjuta en 3-rätters klimatsmart galameny.

Kände sig värdefulla

När tävlingen avgjordes under galan stod det klart att det blev Aida Tegeltija på Tubberöds äldreboende på Tjörn som fick ta emot utmärkelsen Årets Boendechef 2019. Ulrika Wall på Vardaga Silverpark i Täby kom på andra plats och Lena Johansson kom på tredje plats.

- Det är roligt att vi finns med på kartan i det offentliga MatSverige och det var en härlig känsla att vara med på White Guide-galan. De fick oss verkligen att känna oss värdefulla, fastslår Lena.

Prisar personalen

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helhetsupplevelsen när det gäller mat inom äldreomsorgen. Juryn, som har besökt Bonargården, har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna. 

Lena Johansson tycker att det är hedrande att hon har uppmärksammats på det sätt som skett genom White Guide-nomineringen.

- Det är så höga krav som ställs bara på att komma med bland de tio nominerade och så blev det en tredjeplats. Det känns bra, inte bara för mig utan för hela verksamheten. Både personalen och de boende har en del i det vi uppnått, betonar Lena.