Vardagshjältar hyllades på länsmiddag

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

17 oktober 2019

Kommun och politik

Tisdagen den 15 oktober hedrades 26 vardagshjältar och eldsjälar från Skaraborg med en länsmiddag på residenset i Mariestad. Från Tibro uppmärksammades Equmeniakyrkans pastor Jonas Lund och paret Anne Hall Gustafsson och Staffan Gustafsson för sina humanitära insatser.

Med länsmiddagarna vill landshövding Anders Danielsson uppmärksamma några av alla dem som gör goda insatser för sin del av länet eller för länet som helhet. Förslagen på hedersgäster har lämnats in från kommunfullmäktigeordförandena i länets kommuner.

- Det finns så många människor som gör fantastiska insatser runtom i vårt län, ofta helt ideellt, men som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. Min ambition med de här länsmiddagarna är att ge er vardagshjältar den uppskattning ni är värda, framhöll landshövdingen i sitt invigningstal.

Socialt engagemang i fokus i Tibro

Ann Ohlsson, kommunfullmäktiges ordförande i Tibro, valde att lyfta fram tre Tibrobor med ett genuint socialt engagemang, Jonas Lund som är pastor i Equmeniakyrkan i Tibro och paret Anne Hall Gustafsson och Staffan Gustafsson som har ett mångårigt engagemang i Blå Bandsrörelsen.

- Både Jonas och Anne och Staffan är viktiga aktörer som fungerar som ett kitt i vårt lokala samhälle genom sitt stora engagemang för utsatta människor och för sitt sätt att medvetet samverka med andra för att åstadkomma saker utöver det vanliga. De är goda förebilder, fastslår Ann.

Känner sig hedrade

Jonas Lund började sin tjänst som pastor i Tibro vid årsskiftet 2017-18. Han är bland annat initiativtagare till luncher för utsatta och utdelning av matkassar i samarbete med ortens livsmedelsbutiker och han är en av personerna bakom Idrottskonfa, ett samarbete mellan Tibros kyrkor och idrottsföreningar.  

- Jag är tacksam över utmärkelsen, men ännu mer tacksam över alla de eldsjälar och lokala hjältar som jag varje dag får jobba med i vår kommun. Tillsammans är vi starka, konstaterar Jonas.

Paret Ann Hall Gustafsson och Staffan Gustafsson är sedan många år tillbaka engagerade i Tibro Blå Blåbandsförening, som bedriver en omfattande integrationsverksamhet. De har båda ett starkt personligt engagemang för nya svenskar och integrationsarbete, vilket de prisats för även tidigare. 2013 fick de ta emot Tibro kommuns ledarstipendium och 2016 tilldelades de Tibro kommuns mångfaldspris.

- Det är fint att få uppmuntran för den tid man lägger ner på olika aktiviteter och stöd till asylsökande vänner. Det kändes fantastiskt att få den uppskattning vi fick under middagen. Det är en upplevelse man sannolikt bara får en gång i livet, framhåller Staffan och Anne.