Välbesökta möbeldagar i Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

7 oktober 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Under första helgen i oktober fylldes Tibro med shoppingsugna människor. Både fabriker och butiker sålde möbler och inredning under två heldagar.

Köerna var långa utanför fabrikerna redan tidigt på morgonen och på flera ställen var det över hundra personer som stod i kö. Under helgen såldes det möbler, inredning och tyger till både hemmet och kontoret. Besökare kunde också få en chans att se på företagens showroom och på några ställen även produktionen. Offecct och Lundbergs Möbler var som tidigare år populära destinationer och sålde möbler till glada besökare.

"Vi har åkt från Trollhättan så vi var tvungna att komma i tid så vi kan köpa det vi tänkt oss, för vissa saker tar snabbt slut. Så var det förra året." 

Hos Tibro Hantverksakademi kunde besökare prova på bildhuggeri och se på de olika utbildningar som fanns, Noas Sweden öppnade sin fabrik för visning som lockade många besökare. Vi har inte haft fabriksvisning på 10 år, så det kändes som att det var dags i år säger Karin Hedström, marknadsansvarig.

På Inredia var Frida Ramstedt, kvinnan bakom inredningsbloggen trendenser, det stora dragplåstret och Tibrosalen var fullsatt när det var dags för hennes föreläsning på lördagen. Frida berättade om knep man kan ta till när man inreder sitt hem och hur irrelevant trender är för trivsel. Hon ville istället skifta fokus till vad trivs just du med, hur viktigt ergonomin är i möbler och hur du med enkla knep kan få till den sista touchen i ditt hem.

På plats fanns också Elanders Bokhandel som sålde Fridas nysläppta bok, det var inte många böcker kvar när dagen var slut och många besökare gick hem med ett signerat exemplar.