Nätverksträff för möbel- och inredningsföretag

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

25 april 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Torsdag 25 april hölls det första nätverksmötet riktat till företag inom möbler- och inredning på Inredia. Tre punkter stod på programmet: Inredia 2.0, Möbeldagarna 5-6 oktober 2019 och projektet BaltSe@nior.

Mattias Peterson inledde med att hälsa alla varmt välkomna och berätta lite om bakgrunden till nätverket och hur vi tänker framåt.

Inredia 2.0

Felicia Lans presenterade lite mer konkretiserade tankar om hur vi tillsammans kan ta Inredia in i framtiden. För att få bra höjd i våra tankar har vi tagit hjälp av en inredningsarkitekt som heter Ingrid Backman. Vi vill tydliggöra avsändaren och skapa användbara miljöer som inte bara blir något att gå runt och titta på, berättade Felicia. Vi har delat in ytorna i olika användningsområden och kommer nu fortsätta dialogen med olika företag som vill vara en del av Inredia. En tanke som vi vill prova på vån 2 är att skapa ett slags co-working space där man kan komma och arbeta utan att behöva boka.

Läs mer om tankarna med Inredia 2.0 här

Möbeldagarna 5-6 oktober

Möbeldagarna kommer 2019 att hållas 5-6 oktober detta pga av en stor anhopning av större arrangemang i närområdet föregående helg som ju annars brukar var den helg man förknippar aktiviteten. Marcus Peterson från SLA berättade om Möbelbilagan och möjlighet till att exponera sitt företag till en stor målgrupp. Tänk inte bara försäljning utan även varumärkesbyggande och kompetensförsörjning tipsade Marcus. Vi vill väldigt gärna få in uppslag till redaktionella reportage till bilagan. Hör av dig direkt till Marcus eller till Tillväxt Tibro om du har idéer!

Läs mer på www.inredia.se/mobeldagarna2019 eller här

BaltSe@nioR – möbeldesign för en åldrande befolkning

Catharina Gillsjö, lektor i omvårdnad vid Högskolan i Skövde
och Marie Schnell, projektassistent berättade om EU-projektet BaltSe@nioR där forskare, företagare och studenter samarbetat för att ta fram innovativa lösningar för att Östersjöregionens åldrande befolkning ska kunna bo kvar hemma längre.

Inomhuspromenader, en magisk spegel och mystiska naturvarelser, seniormanikiner, sittande inomhuspromenader med träprototypen ”Let´s have a walk”, högskolans nya testlägenhet och en helt ny frivillig märkning av möbler anpassade för seniorers behov var några av de punkter som berördes. Det är Lotten Svensson, lektor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde som varit projektledare för projektet som avslutas i dagarna.

Läs mer på www.baltsenior.com