Information om Coronaviruset

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Här hittar du kommunens samlade och aktuella information om Coronaviruset och Tibro kommuns åtgärder och arbete med frågan. Du hittar också länkar till andra myndigheters information.

Längst ner på den här sidan har vi samlat alla nyheter om de åtgärder som Tibro kommun vidtar till följd av den pågående Coronapandemin. Nyheterna listas i datumordning. Du når alla nyheter genom att klicka på länken "Fler nyheter" längst ner i nyhetslistan.

Följ myndigheterna råd i sommar

Utbrottet av Covid-19 påverkar hur vi kan resa, semestra och umgås i sommar. På krisinformation.se finns alla myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera på en samlingssida, som du når via länken här nedanför. 

Sprid korrekt information till utrikes födda

Känner du någon som inte förstår svenska och som därför missar viktig information om Coronaviruset? Sprid bekräftad, säker information om viruset och hur man skyddar sig själv och andra från svenska myndigheter.

Nu finns en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk. Telefonnumret är 08-123 680 00.

Det bästa sättet att bromsa spridningen av Coronaviruset och skydda dig själv och andra från att bli sjuka är att undvika nära kontakt med sjuka människor. Här får du allmänna råd om vad du ska göra och tänka på som baseras på Folkhälsomyndighetens föreskrifter som gäller från den 1 april.

Nyheter om Tibro kommuns åtgärder under Coronapandemin

 • Besöksförbud och säkra möten på Tibros äldreboenden

  1 juli 2020 | Omsorg och stöd, Trygghet och säkerhet, Corona

  Bokade besök och säkra möten. Det är vad som gäller på Tibros äldreboenden i och med att regeringen förlängt besöksförbudet under den pågående coronapandemin till den 31 augusti. Se vår film om detta.

 • Undvik onödiga resor i kollektivtrafiken

  25 juni 2020 | Trafik och teknisk service, Kollektivtrafik, Corona

  För att motverka spridning av coronavirus behöver vi alla hjälpas åt att förhindra trängsel i kollektivtrafiken. Gå eller cykla om du har möjlighet och undvik onödiga resor med kollektivtrafik. Och håll avstånd till dina medresenärer om du behöver resa kollektivt.

 • Många gör Coronatest i Tibro

  15 juni 2020 | Omsorg och stöd, Corona

  Det finns många bekräftade fall av Covid-19 i Tibro. Det beror bland annat på att det genomförts många tester här, både på Närhälsan i Tibro och i Tibro kommun. Se filmen om vad som testas och hur testerna går till.

 • Kommunen skärper rutiner. Vill minska smittspridning

  1 juni 2020 | Trygghet och säkerhet, Corona

  Coronasmittan breder ut sig i Tibro, som i förhållande till folkmängd är en av de mer drabbade kommunerna i Västsverige. "Det är viktigt att vi alla i Tibro hjälps åt för att minimera smittspridningen de närmaste veckorna. Det gäller att vi tillsammans håller i och håller ut", säger kommunalrådet Rolf Eriksson.

Fler nyheter