Information om coronapandemin

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Stetoskop och block med ordet Coronavirus på.

Här hittar du kommunens samlade och aktuella information om coronaviruset och Tibro kommuns åtgärder och arbete med frågan. Du hittar också länkar till andra myndigheters information.

De nationella råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 förändras löpande till följd av hur pandemin utvecklas. På den statliga krisinformationswebben finns en beskrivning av alla nu gällande förbud, råd och rekommendationer.    

I den nu gällande covid-19-lagen finns det rättsligt bindande regler för gym- och sportanläggningar, badhus, butiker och gallerior, nöjesparker, djurparker och temaparker samt platser för privata sammankomster.  

Lokala åtgärder för minskad smittspridning och hantering av frånvaro

Tibro kommun har med anledning av det tidigare stora antalet konstaterade covid-19-fall i kommunen fattat en rad beslut för att motverka smittspridningen. Tibro kommun vidtar löpande åtgärder för att kunna hantera stor frånvaro i de kommunala verksamheterna vid behov.  

Tibro kommun lägger varje vecka ut en aktuell rapport om covid-19-läget i kommunen samt information om det förekommer eller finns risk för smitta inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter.

Längst ner på den här sidan har vi samlat alla nyheter om de åtgärder som Tibro kommun vidtar till följd av den pågående Coronapandemin. Nyheterna listas i datumordning. Du når alla nyheter genom att klicka på länken "Fler nyheter" längst ner i nyhetslistan.

Nyheter om Tibro kommuns åtgärder under Coronapandemin

 • Två män som kramar om varandra.

  IVO-granskning visar att Tibrobor med funktionsnedsättning fått lagstadgat stöd under pandemin

  23 juni 2021 | Omsorg och stöd, Corona

  Inspektionen för vård och omsorg, IVO, bedömer att Tibro kommun har klarat av att tillgodose funktionsnedsatta personers behov vid förändringar av deras lagstadgade insatser under covid-19-pandemin. Det framgår av resultatet av den nationella granskning som myndigheten genomfört i samtliga kommuner i Sverige.

 • Personal förser besökare med visir och munskydd på Bäcklidens äldreboende

  Tibro får gott betyg i oberoende coronautredning

  25 maj 2021 | Kommun och politik, Omsorg och stöd, Corona

  Under förra året var Tibro en av kommunerna som drabbades hårdast i landet av coronavirusets utbredning. Nu visar en oberoende utredning att kommunens ledning agerat snabbt, att besluten varit tydliga och att vårdpersonalen varit väl insatta i rutiner och följt gällande regelverk. Utredningen ger inga svar på varför Tibro drabbades så hårt.

 • vaccin covid-19

  Covid-19-vaccination öppen för dig som är 50 år eller äldre

  17 maj 2021 | Omsorg och stöd, Trygghet och säkerhet, Corona

  Nu inleds fas 4 och massvaccinationen mot covid-19. Det innebär att alla som är födda 1971 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Det finns cirka 200 vaccinationsställen i Västra Götalandsregionen och du väljer själv var du vill vaccinera dig. Vaccination mot covid-19 är gratis och frivillig.

 • Digitalt fullmäktigemöte på storbildsskärmen

  Det onormala blir normalt, fysiskt blir digitalt

  12 april 2021 | Kommun och politik, Corona

  När kommunfullmäktige möttes för några veckor sedan var mötet digitalt. Det är inget ovanligt. Det var ett vanligt, numera, vanligt möte.

Fler nyheter