Teknik i Svarvaren

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Storbildsskärmen

Du använder ClickShare för att visa presentationer på storbildsskärmen. ClickShare ansluts till datorns USB-uttag och kan kräva att du tillfälligt installerar en drivrutin, som finns på USB-knappen.

Distansmöte

Du kan ansluta till distansmöte på två sätt.

  • Dels kan du ansluta med din dator och visa för övriga i lokalen på storbildsskärmen via ClickShare och med märkt USB-kabel för att aktivera högtalare, mikrofon och kamera. Är du mötesvärd rekommenderas att du ansluter till datanätet med nätverkskabel.
  • dels kan du ansluta med Lenovokoonsollen på bordet och med märkt USB-kabel för att aktivera kamera. Lenovokonsollen ansluter till mötet som "Svarvaren".

Konsollen ansluter rummet till mötet och de som finns där kan medverka utan krav på egen dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Lenovokonsollen

Lenovokonsollen ansluter till bokade möten. En förutsättning är att Svarvaren är bokad för möte. Du kan även starta ett obokat möte i Svarvaren. Konsollen, som endast fungerar i Teams, aktiverar kameran på väggen. Mikrofon och högtalare finns inbyggda i konsollen.

Fördelen med konsollen är att du kan gå till Svarvaren och ansluta till ett möte utan att någon av deltagarna i lokalen behöver vara mötesvärd med egen dator. Har du med egen dator kan du använda den utan att det påverkar mötet. Ska du visa en presentation ansluter du till mötet med din dator, men stänger av mikrofon och kameran i din dator.

Eftersom konsollen är ansluten till storbildsskärmen med HDMI-kabel kan du visa bilder på storbildsskärmen endast via ClickShare.

FAQ

Kan Mac-datorer ansluta till ett möte i Svarvaren och visa bilder?

Ja. Macdatorn ansluter trådlöst till mötet. Macdatorer med högre upplösning är FHD (1920x1080) kan bli tvungna att ställa ner upplösningen.

Jag är mötesvärd, ansluter via ClickShare, men får inte ljudet att fungera.

Ljudet kan kontrolleras på flera ställen.

  • Styrenheten för storbildsskärmen, här finns ett ljudreglage.
  • I inställningarna i Teams kontrollerar du att rätt högtalare är valt, använder du ClickShare ska ClickShare vara valt.
  • I datorn har du inställningar för ljud i aktivitetsfältet. Här kollar du ljudnivå och att rätt högtalare är vald.

Kameran vill inte peka åt rätt håll.

Lösningen är INTE att vrida på kameran manuellt. Kameran styrs med fjärrkontroll.

Storbildsskärmen vill inte starta med fjärrkontrollen.

Skärmen styrs från panelen på bordet. Du behöver aldrig använda fjärrkontrollen till storbildsskärmen.

I manualen nämns märkt USB-kabel, men jag hittar ingen USB-kabel. Var finns den?

USB-kabeln till mikrofon/kamera används antingen till att ansluta Lenovokonsollen eller till att ansluta din dator. Har den använts till Lenovokonsollen får du dra loss den från hubben i kabelrännan och ansluta till din dator. 

Det är panik, jag får inte tekniken att funka.

Nästa gång, var där i god tid, gärna någon dag i förväg och prova. Är klockan fem i tolv är goda råd dyra. En nödlösning är att låna den bärbara konferensutrustningen Logitech Conference cam i receptionen, den s.k. termosen, som ansluts med USB-kabel.

 

Tipsa oss gärna!

  • Nåt som inte stämmer i denna instruktion?
  • Nåt som borde kompletteras?
  • Skicka gärna ett mail till receptionen@tibro.se med ditt tips.
  • Du kan också ringa kommunvägledaren på 0504-181 01.