Simskolor

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kultur & Fritid erbjuder simlekskola, sommarsimskola och extrasimskola för barn i Tibro Kommun.

Sommarsimskola

För barn födda 2014 och tidigare.

Sommarsimskolan bedrivs under sommarlovets fyra första veckor, 24-27.

För nybörjare är det undervisning i Nyboskolans badhus under alla fyra veckor.
Avgift: 350kr

För de barn som klarar att simma 25 meter sker undervisningen i Nyboskolans badhus de två första veckorna, följt av två veckor vid Örlenbadet. I dessa grupper ges möjlighet att ta Järn- och Bronsmärket.
Avgift: 350kr

För de som vill ta Silvermärket, Kandidaten eller Magistermärken sker undervisningen under sommarsimskolans två sista veckor vid Örlenbadet. På denna nivå utvecklas barnens livräddningskunskaper.
Avgift: 225kr

Anmälan

Anmälningstiden har nu gått ut för simskolan 

På grund av VAB och liknande ligger vi efter i arbetet med årets sommarsimskola. Vi har nu gjort klart alla 210 brev som ska gå ut till vårdnadshavare till de barn som ska gå på sommarsimskola i år. På tisdag den 8/6 kommer de att skickas med A-post och ska vara hos vårdnadshavare på onsdag den 9/6. I det brevet står vilken tid barnet ska vara på plats och vilken grupp de ska vara med i.

Vi arbetar aktivt med och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar er att hålla barn hemma som uppvisar symptom.

På måndag den 14:e juni kommer vi ha en genomgång med alla barn hur de ska göra när de byter om, duschar och rör sig mellan stationerna för att vi ska kunna upprätthålla en säker simskola ur smittsäkerhetsperspektiv.

Simlekskola, för barn i förskoleklass

För att ge barnen vattenvana inför sommarens simskola genomför Kultur & Fritid en simlekskola för barn i förskoleklass.
Vi jobbar med vattenvana i en mängd olika övningar. Vi vill att barnen ska tycka om och känna sig trygga i vatten. Rädsla för vatten är en av de vanligaste orsakerna till att man inte lär sig att simma.
Målet med simlekskolan är att eleven ska kunna doppa, bubbla och glida (märket baddaren). Eleven behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Det kommer vara undervisning i badhuset på lördagar mellan kl. 09.00-13.00. Lektionerna är en timma och innehåller både bad och lek.

Det kommer att erbjudas 10 gånger under hösten och 10 gånger under våren.

Avgift: 350 kr