Tidigare års vinnare av kulturstipendiet

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Tidigare års vinnare av kulturstipendiet.

Kulturstipendiaterna

2018 Daniela Cartela

Denna energifyllda dansare som började dansa som tre-åring tilldelas Tibro Kommuns Kulturstipendium. Sedan 2008 har hon undervisat i Tibro på Danielas Dansskola och fler platser har tillkommit. Dansskolans vision är att få barn, ungdomar och vuxna att röra på sig, utvecklas och ha roligt. Vi hoppas att du fortsätter med dansen och att dela med dig av din smittande energi och dansglädje!

2017 Ingemar Häljestam

Med stor entusiasm har vår kulturpristagare bidragit till ett stycke kulturarv. Han har samlat ihop brandbilar till ett helt museum, flyttat ett brandtorn, jobbat med offentlig utsmyckning och även dansat sig fram i Tibro folkdanslag.

2016 Björn Berling

Björn Berling gör många och uppskattade insatser som sångsolist i olika sångverk och sammanhang. Han har även varit en stabil kraft i Kyrkefalla Kyrkokör i många år där han medverkat som både körsångare och solist. Björn är en omtyckt och uppskattad Tibroprofil som vi hoppas skall fortsätta glädja oss med sin sång länge.

2015 Åsa Almestål

För sitt inspirerande konstnärskap där hon framför allt använder kalligrafin som ett visuellt inslag. De texter hon använder är alltid upplyftande och med glimten i ögat. Dessutom är hon en brobyggare mellan olika kulturer genom sitt yrkesarbete, där hon med värme och glädje ger våra nysvenskar nycklar till den svenska kulturen.

2014 Kristin Lidström

För hennes unika och nyskapande projekt inom området grafisk design samt formgivning av främst böcker. Men även för hennes intresse och engagemang för
sin hembygds kulturhistoria.

2013 Bertil Lindström

För hans förmåga att se morgondagens kulturarv med ambition att i Erskines anda omsorgsfullt bevara och renovera Brittgården. Dessutom visar han omtanke om Tibro kommun genom övrigt engagemang för kommunens traditionsrika möbelhistoria samt för kommunens ungdomskultur.

2012 Jenny & Mauricio de Carvalho

Jenny & Mauricio de Carvalho har lyft den klassiska och sakrala musiken i Tibro till i det närmaste världsklass. Genom sin gärning sätter de Tibro på en upphöjd plats i det musikaliska Sverige.

2011 Gunilla Holm

Gunilla har ett stort engagemang för barnverksamhet med allt från egenproducerad barnteater till underhållande dockteater och sagoberättande.Gunilla har varit och är dörröppnare för våra barn in till teater- och sagovärlden.