Kultur i Tibro

Telefon
Förvaltningssekreterare Marie Wickman 0504-18260, Förvaltningsassistent Irene Johansson 0504-18251

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 08.00-12.00 & kl. 13.00-16.00
Fredag kl. 08.00-14.00
Lunchstängt alla dagar mellan kl. 12.00-13.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar konserter, konsthappenings, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Musik i Tibro

Föreningen Tibrojazz arrangerar varje år i augusti Tibro Tradjazzfestival. Under en och samma dag arrangeras flera spelningar runt om i Tibro. 

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum och Caféscenen i Fågelviksgymnasiet, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. Camilla Mobergs Teaterskola repeterar och har föreställningar i Forum, Fågelviksgymnasiet. Tibro Film och Teaterförening har återkommande revyer på Biograf Vintergatan. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Kulturbladet

Tibro kommun ger ut ett kulturblad två gånger per år. I det presenteras ett axplock av de kulturella händelserna som äger rum i Tibro. Klicka på länken nedan, så når du det aktuella kulturbladet.

Kulturbladet hösten 2017

 

 

Nyheter Kultur

 • Småbarnsföreställning De små barnens bok sjunger

  20 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Upplev musik med alla sinnena! Välkommen på småbarnsföreställningen De små barnens bok sjunger med Teresa Hedborg.

 • Rankåspromenaden

  14 november 2017 | Kultur, fritid och idrott

  Söndagens Rankåspromenad genomfördes i strålande solsken. Kommande söndag är den näst sista för året med start kl. 09.30-11.30, välkomna!

 • Välkommen till Julstämning i Tibro 3 december

  7 november 2017 | HUVUDWEBB, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  En mångårig och mycket uppskattad tradition i Tibro är Julstämning på torget. Då tänder vi upp våra vackra juldekorationer, öppnar upp butiker, caféer och restauranger, pyntar våra skyltfönster, fyller torget med marknadsstånd, bjuder på underhållning, anordnar lotterier, tävlingar, utställningar och massor annat härligt julmys för alla åldrar! Varmt välkommen till Tibro! 3 december 14-18!

 • Babyrytmik på biblioteket

  6 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Under november månad har vi tre tillfällen med babyrytmik på biblioteket. Det är begränsat antal platser, så hör av dig till oss om du är nyfiken och för anmälan!

 • Föräldraföreläsning årskurs 6-9

  2 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Du som är förälder till barn i årskurs 6-9 inbjuds till en gratis föräldraföreläsning med Thomas Lundmark från energilyftet AB.