Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Stor grå bokhylla fylld av böcker i blandade färder. Till höger i bild skymtar ytterligare en bokhylla.

  Biblioteket stängt för omflytt

  2 oktober 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Denna vecka, måndag 2 oktober till och med lördag 7 oktober är Tibro bibliotek stängt med anledning av omflytt och renovering.

 • Tibro möbeldag 30 september 2023

  Tibro möbeldag den 30 september

  25 september 2023 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Lördagen den 30 september är det möbeldag i Tibro. Det blir en dag full av inspiration, möbler, hantverk, design, god mat och härliga möten. Besök Tibros möbelfabriker, handla möbler och inredning, gå på föreläsningar och handla i våra lokala butiker. Välkomna!

 • Runda rummet på biblioteket

  Avvikande öppettider Tibro bibliotek

  21 september 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Under v.40, måndag 2 oktober till och med lördag 7 oktober, håller Tibro bibliotek stängt. Det innebär även att sagostund måndag 2 oktober är inställt. Biblioteket är stängt denna vecka på grund av omflytt och renovering.

 • Ungdomar på fritidsgården på Fågelvik i Tibro

  Nya fritidsgården invigd

  12 september 2023 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

  Tisdagen den 5 september invigdes Tibros nya fritidsgård, som är belägen i den nyrenoverade Fågelvikskolan. Ett fyrtiotal ungdomar var med på invigningen, som fritidschefen Marcus Blåder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson höll i. Hör Marcus berätta om de nya lokalerna och ta del av vad de deltagande ungdomarna tycker om dem.

 • Invigning av Fågelvikskolan

  Fågelvikskolan invigd

  30 augusti 2023 | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

  Fredagen den 25 augusti invigdes nya Fågelvik där Tibros nya högstadieskola, kulturskola, fritidsgård, anpassade grundskola och introduktionsprogrammet nu finns tillsammans med kommunens bibliotek. Ta del av vad som hände under invigningen och hör ansvariga politiker, chefer och elever ge sin syn på de nya lokalerna.