Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum och Caféscenen på före detta Fågelviksgymnasiet, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • seniormåndag höst

  Nu släpps höstlovsprogrammet!

  14 oktober 2021 | Kultur, fritid och idrott, Smulebergsskolan, Baggeboskolan, Ung i Tibro, Nyboskolan

  Under vecka 44 erbjuds kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar mellan 3 - 18 år.

 • Röjningsarbete utmed å-leden

  Å-leden rustas upp som invånarna önskat sig

  13 oktober 2021 | Kultur, fritid och idrott, Folkhälsa

  Nya sittmöbler och fikabord och tydligare kartor och ledmarkeringar. Det är önskemål som framfördes av många under sommarens medborgardialog om Å-leden. Nu sker en ordentlig upprustning av den uppskattade leden. De framförda synpunkterna ligger till grund för den fortsatta utvecklingen av den.

 • innebandyspelare

  Idrottslördag startar den 16 oktober!

  13 oktober 2021 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Lördagen den 16 oktober drar vi igång en satsning på idrottslördagar i sporthallen Tibro. Idrottslördagarna är för dig som som går i årskurs 6-9. Kom till sporthallen och idrotta i 2 timmar tillsammans med våra samarbetspartners som står för aktiviteterna.

 • Sång- och dansstund med Tibro kulturskola

  Sång- och dansstunder när musikskolan blev kulturskola

  1 september 2021 | Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Ung i Tibro

  Den 1 september blev Tibros musikskola kulturskola och fick en ny webbadress, tibro.se/kulturskolan. Det firades med en sång- och dansstund på två av Tibros grundskolor, Häggetorpsskolan och Baggeboskolan. Se filmen från invigningsdagen och hör kulturskolans rektor berätta om kursutbud och vad som händer i höst.

 • Kompetenscenter

  Besöksrekord på Mini-Zoo

  31 augusti 2021 | Kultur, fritid och idrott

  En månad kvar av högsäsongen, har Mini-Zoo slagit rekord i antalet besökare och passerat 10 000 personer. Fantastiskt roligt att fler och fler söker sig till Tibro och Mini-Zoo.