Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum och Caféscenen på före detta Fågelviksgymnasiet, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Libby logo

  Biblioteket byter e-bokstjänst

  5 januari 2022 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Den 12 januari byter Bibliotek Mellansjö e-bokstjänst. I appen Libby kan du läsa e-böcker och ljudböcker.

 • Stor grå bokhylla fylld av böcker i blandade färder. Till höger i bild skymtar ytterligare en bokhylla.

  Kontantfritt på biblioteket

  8 december 2021 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Från den 15 december går det inte längre att betala med kontanter på Tibro bibliotek, utan då är det betalning med Swish eller kort som gäller.

 • Orange Day-vernissage på Tibro bibliotek

  Våld mot kvinnor i fokus på Orange Day-vernissage

  24 november 2021 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Torsdagen den 25 november uppmärksammades Orange Day i Tibro med en utställning på biblioteket om mäns våld mot kvinnor. Monica Green och Anita Andersson från UN Women Skaraborg invigde utställningen och bjöd på morotsoppa.

 • Röjningsarbete utmed å-leden

  Å-leden rustas upp som invånarna önskat sig

  13 oktober 2021 | Kultur, fritid och idrott, Folkhälsa

  Nya sittmöbler och fikabord och tydligare kartor och ledmarkeringar. Det är önskemål som framfördes av många under sommarens medborgardialog om Å-leden. Nu sker en ordentlig upprustning av den uppskattade leden. De framförda synpunkterna ligger till grund för den fortsatta utvecklingen av den.

 • Sång- och dansstund med Tibro kulturskola

  Sång- och dansstunder när musikskolan blev kulturskola

  1 september 2021 | Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Ung i Tibro

  Den 1 september blev Tibros musikskola kulturskola och fick en ny webbadress, tibro.se/kulturskolan. Det firades med en sång- och dansstund på två av Tibros grundskolor, Häggetorpsskolan och Baggeboskolan. Se filmen från invigningsdagen och hör kulturskolans rektor berätta om kursutbud och vad som händer i höst.