Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum och Caféscenen på före detta Fågelviksgymnasiet, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Hund på semestern

  tamedhunden.se - guide för semestrande hundälskare

  28 juni 2022 | Kommun och politik, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Många i Sverige skaffade hund under pandemin. Redan 2020 var det en stor ökning. Men 2021 var det ännu fler som skaffade hund. Förra året registrerades 78 000 nya hundar i Sverige vilket är en ökning med nio procent jämfört med 2020.

 • Turistguiden 2022

  Årets sommarkampanj för besöksnäringen

  28 juni 2022 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Årets sommarkampanj för besöksnäringen rullades ut under andra veckan i juni och i år har det hänt en hel del under huven.

 • Tibrodagarna 2022 All Stars Covers

  Tibrodagarna - ett lyckat evenemang

  28 juni 2022 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Helgen 10-11 juni genomfördes de första Tibrodagarna, ett evenemang med marknad, mat och livemusik.

 • Grillplatsen vid Fagersannaspåret

  Upprustning av Fagersannaspåret

  22 juni 2022 | Kultur, fritid och idrott

  Nu har Fagersannaspåret rustats upp. Under den här och förra veckan har spåret breddats och försetts med ny beläggning och grillplatsen har fått en rejäl ansiktslyftning. Följ med på en tur runt spåret och hör fritidskonsulent Tobias Ekman berätta om upprustningen i vår film eller läs om upprustningsarbetet.

 • Somriga blommor i rad mot blå bakgrund.

  Sommarens öppettider på biblioteket

  20 juni 2022 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Med start måndag 27 juni har biblioteket sommaröppettider. Observera att vi har avvikande öppettider för midsommar! Välkommen!