Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Illustration av ett sagoslott

  Prova på rollspel på påsklovet!

  29 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Är du intresserad av rollspel? På påsklovet håller spelföreningen Tibrowardagsrumshjältar ett prova på-tillfälle för dig som är nyfiken på rollspel. Måndag 3 april på Tibro museum.

 • utställning för de minsta på Tibro museum

  Kan själv! utställning för de allra minsta

  15 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Utställningen Kan själv! är en utställning och ljudupplevelse för de allra minst, 0-2 år. Den produceras av Västra Götalandsregionen, på Tibro museum. Visas från 21:a mars till och med 14:e maj.

 • kulturstipendium

  Tibro kommuns kulturstipendium

  7 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Nu är det dags att nominera kandidater till kulturstipendiet. Känner du någon som du vill nominera, någon eller några som har utmärkt sig inom kulturområdet, kanske du själv?  Nomineringsperioden pågår till den 30 april. Stipendiet kommer att delas ut den 6 juni i Balteryd i samband med nationaldagsfirandet.

 • Bild på pristagarna från 2021 års digitala idrottsfestival i Tibro

  Köp biljetter till idrottsfestivalen!

  23 februari 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Den 31 mars är det återigen dags för idrottsfestival i Tibro. Årets festival äger rum på Millners. Kvällen inleds med mingel kl. 18.00 och sedan är det festivaldags med tapastallrik, hyllningar och underhållning och dans. Konferencier är Gunnar Pettersson och årets festivalband är Nisse Bandit. Välkommen att boka biljetter!

 • Tibro Ålderdomshem 1918-1939, Kyrkbacken, fattigstugan

  Nya versionen av dokumentärfilmen "Äldreomsorgens historia i Tibro" finns nu att se på youtube

  3 februari 2023 | Kommun och politik, Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Omsorg och stöd

  Den nya versionen innehåller bland annat ett fördjupat inslag om Ransbergs ålderdomshem och vi får även inblick i planerna som fanns på 1960-talet att bygga ett pensionärscentrum intill Bäcklidens äldreboende. Filmen är 90 minuter lång och textad.