Simskolor

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kultur & Fritid erbjuder simlekskola, sommarsimskola och extrasimskola för barn i Tibro Kommun.

Simlekskola 2019-2020
För att ge barnen vattenvana inför simskolan sommaren 2020 genomför Kultur & Fritid en simlekskola för barn födda 2013.
Vi jobbar med vattenvana i en mängd olika övningar. Vi vill att barnen ska tycka om och känna sig trygga i vatten. Rädsla för vatten är en av de vanligaste orsakerna till att man inte lär sig att simma.
Målet med simlekskolan är att eleven ska kunna doppa, bubbla och glida (märket baddaren). Eleven behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Det kommer vara undervisning i badhuset på lördagar mellan kl. 09.00-13.00. Lektionerna är en timma och innehåller både bad och lek.

Tid: Simlekskolan börjar lördagen den 12 oktober. Det kommer att erbjudas 10 gånger under hösten och 10 gånger under våren.

Avgift: 350 kr

Utskick:  Ett brev/mail med information om grupptillhörighet och lektionstid skickas ut innan simlekskolan startar. Första lektionen används till upprop, information och bad. 

 

Anmälan och betalning
Nytt för i år är att anmälan och betalning görs via en e-tjänst på tibro.se. Anmälan kräver e-legitimation. För att din anmälan ska vara giltig måste du betala avgiften i samband med anmälan. Detta kommer att ske direkt i tjänsten med bankkort. Anmälan görs här senast 1 oktober.

 

Sommarsimskola
Sommarsimskolan bedrivs under sommarlovets fyra första veckor.

För nybörjare är det undervisning i Nyboskolans badhus under alla fyra veckor.
Avgift: 350r

För de barn som klarar att simma 25 meter sker undervisningen i Nyboskolans badhus de två första veckorna, följt av två veckor vid Örlenbadet. I dessa grupper ges möjlighet att ta Järn- och Bronsmärket.
Avgift: 350r

För de som vill ta Silvermärket, Kandidaten eller Magistermärken sker undervisningen under sommarsimskolans två sista veckor vid Örlenbadet. På denna nivå utvecklas barnens livräddningskunskaper.
Avgift: 225r

 

Utvärdering sommarsimskolan!

Vi jobbar ständigt för att förbättra vår simskola och som ett led i detta genomför vi i år en kundundersökning. Hoppas att ni vill hjälpa oss att fylla i enkäten. För er som deltagit i årets sommarsimskola önskar vi att ni fyller i denna enkät efter avslutad simskola.