Träffpunkt för äldre - Solsidan

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Till träffpunkt Solsidan kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Solsidan förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Tanken med Solsidan är att erbjuda pensionärer som bor i eget boende, anhöriga och frivilliga samvaro kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. 

Program för februari 2020

Biblioteksfilialen Låneboden

På Solsidan finns en biblioteksfilial med böcker från Tibros bibliotek. Här finns samtliga böcker med stor stil samlade, men även andra. Här kan du låna böcker och återlämna - även sådant du lånat på biblioteket på Gymnasiegatan. Du kan också beställa böcker och välja att hämta dem här. 
Det är alltid öppet till filialen.

Må bra-rum 

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Vi har även en motionscykel du kan använda för att cykla och motionera.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00 och 13.00-15.30. Bemannat med personal och frivilliga efter behov. Torsdagar stänger vi kl 15.00.

Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Solsidan på Fredsgatan 36-38. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken kontakt ovan.

Aktivering, gemenskap och avlastning

Vår målsättning är:

  • Aktivering och social samvaro
  • Förebygga isolering och avlastning för den som stöttar en anhörig.

Vi kan erbjuda dig bland annat aktiviteter som qi gong, sittande dans och bingo.

Det är viktigt för oss att dagen blir så meningsfull och trevlig som möjligt och vi tar gärna emot synpunkter och förslag på vad vi kan göra på mötesplatsen.