Mötesplats för äldre

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Till mötesplatsen kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På mötesplatsen förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Tanken med mötesplatsen är att erbjuda pensionärer som bor i eget boende, anhöriga och frivilliga samvaro kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. 

Biblioteksfilialen Låneboden

På mötesplatsen finns en biblioteksfilial med böcker från Tibros bibliotek. Här finns samtliga böcker med stor stil samlade, men även andra. Här kan du låna böcker och återlämna - även sådant du lånat på biblioteket på Gymnasiegatan. Du kan också beställa böcker och välja att hämta dem här. 
Det är alltid öppet till filialen.

Må bra-rum 

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Vi har även en motionscykel du kan använda för att cykla och motionera.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga efter behov. 

Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga.

Program för november-december 2019

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka mötesplatsen på Fredsgatan 36-38. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken kontakt ovan.

Aktivering, gemenskap och avlastning

Vår målsättning är:

  • Aktivering och social samvaro
  • Förebygga isolering och avlastning för den som stöttar en anhörig.

Vi kan erbjuda dig bland annat aktiviteter som qi gong, sittande dans och bingo. Ibland åker vi på utflykt i den minibuss verksamheten har och vi uppmärksammar också de olika högtider vi har på ett trevligt sätt.

Det är viktigt för oss att dagen blir så meningsfull och trevlig som möjligt och vi tar gärna emot synpunkter och förslag på vad vi kan göra på mötesplatsen.