Telefon
0504-18603

Besöksadress
Fredsgatan 36

Postadress
543 30 Tibro

23 oktober 2014

Tisdagen den 4/11 hälsar Tibro kommun Tibrobor och andra intresserade välkomna på husesyn i sina nya lokaler. Kl. 14-17 är det Öppet Hus i Äldrecentrums nya lokaler och kl. 15-19 är det Öppet Hus med invigning på om- och tillbyggda Ängens förskola.

Äldrecentrum har flyttat in i det som tidigare var Allégårdens matsal, det vill säga lokalerna som ligger i direkt anslutning till Café Solrosen och Restaurang Karlavagnen på Allégårdens äldreboende. 

I och med flytten från Fredsgatan 36 till Fredsgatan 38 får Äldrecentrum, som har 1 100-
1 200 besökare/månad, tillgång till en större samlingslokal, flera grupprum och ett kombinerat berednings- och träningskök.

– Det känns jätteroligt att få större lokaler som är bättre anpassade till vår verksamhet. Nu kan vi ta emot fler, ha nya aktiviteter och hyra ut lokalerna kvällstid när vi inte har öppet, framhåller Äldrecentrums enhetschef Sandra Eggen.

Öppet Hus-dag med fika, musik och prova på-aktiviteter på Äldrecentrum

På Öppet Hus-dagen är både gamla och nya besökare i alla åldrar välkomna till Äldrecentrum. Under eftermiddagen, mellan kl. 14.00 och 17.00, bjuds det på kaffe och kaka, musik och olika prova på-aktiviteter till exempel TV-spel och dart.

Öppet Hus med "raketinvigning", tipspromenad, musik och ansiktsmålning på Ängen

Samma dag invigs Tibro kommuns nyrenoverade förskola Ängen. Förskolebarnen kommer att få en riktig festdag. Den inleds med en show kl. 10.30 och sedan vankas pizzalunch med invigningsfika, småpyssel, mellanmål med korvkiosktema och ansiktsmålning. 

Allmänheten är välkommen till förskolan mellan klockan 15.00 och 19.00. 

Invigningsprogram för allmänheten
Programpunkt Tid
Officiell invigning - raketuppskjutning 15.00
Tipspromenad 15.00-18.00
Ansiktsmålning 15.30-17.30
Musikframträdande 16.00

Ängens förskola har fått en ordentlig ansiktslyftning. Förskolan har utökats med en avdelning och fått ett nytt kök, nya förrådsutrymmen, arbetsrum för personalen och ett öppet ”lektorg” med glaspartier, som är gemensamt för alla avdelningar. Därtill har ventilationen och belysningen på förskolan bytts ut och ljudabsorbenter satts in.

– Vi har fått en helt ny, väl genomtänkt förskola med ett gemensamt ”torg” med skapandeytor och lekmiljöer. Arbetsmiljön på förskolan har blivit riktigt bra efter om- och tillbyggnaden. Ljud-
miljön är fantastisk, säger förskolechefen Annica Henrysson.

Hjärtligt välkomna på husesyn på både Äldrecentrum och Ängen!