Tibro kommuns nyheter

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Filtrera
  • Medarbetarna i Tibro trivs på sina arbeten

    | Kommun och politik

    En klar majoritet av Tibro kommuns anställda trivs på sina arbeten och trenden är positiv inom alla verksamheter. Det framgår av den medarbetarenkät som genomförts under hösten. "Resultatet har förbättrats på alla områden och särskilt glädjande är att 87 procent av medarbetarna skulle rekommendera andra att söka jobb i Tibro kommun och att kommunen överträffar det mål som politiken satte upp för 2023", säger kommunchefen Gustav Olofsson.

  • Ransbergs skola nästan färdigbyggd

    | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

    Ransbergs skola är i det närmaste färdigbyggd. Byggprocessen har löpt på som planerat och det är bara mindre justeringar som återstår innan skolan kan tas i bruk. I den här filmen berättar snickaren och Fagersannabon Simon Arthursson och platschefen Rickard Johansson om Tibro kommuns nya landsortsskola.

  • Broschyren "Trygg i Tibro" på fyra språk

    | Trygghet och säkerhet

    Broschyren Trygg i Tibro delades ut till alla hushåll i Tibro under den nationella beredskapsveckan i september. Den finns nu tillgänglig digitalt för nedladdning på tibro.se på fyra språk: svenska, engelska, arabiska och somaliska. Vill du ha ha en tryckt broschyr på svenska eller en broschyr på något av de andra språken utskriven? Kontakta Tibro kommuns reception.

  • Konstverk invigdes i Tidåkrarondellen

    | Kultur, fritid och idrott

    ”Det är här det händer”, sa Torbjörn Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när han och Ann Ohlsson, ordförande i kommunfullmäktige, invigde konstinstallationen Hej Tibro på Tidåkrarondellen. ”Det är ett konstverk som väcker känslor och konst ska ju beröra eller uppröra”, menade Ann Ohlsson.

  • Aktivt arbete med matsvinn på Tibros skolor

    | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola

    I Tibros kök jobbar personalen medvetet med att motverka matsvinn. I den här filmen berättar kockarna Sofia Grennfalk och Ulrika Pettersson i Ransbergs skolas restaurang hur de gör för att ta tillvara på överbliven mat och hur de och skolpersonalen jobbar för att barnen ska slänga så lite mat som möjligt.

  • Tibroungdomar nöjda efter fjärdeplats i UngDrive Masters

    | Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

    I månadsskiftet september-oktober deltog tre driftiga Tibroungdomar i UngDrive Masters i Gnosjö, ett evenemang som fungerar som ett SM för sommarföretagare. Det resulterade bland annat i en fjärdeplats. ”Vi hamnade precis utanför prispallen, men det kändes helt okej. Vi fick med oss jättemycket från upplevelsen”, säger Isabelle Kjellberg.

  • Broschyren "Trygg i Tibro" till alla hushåll

    | Trygghet och säkerhet

    Trygg i Tibro. Det är namnet på den broschyr som kommer att delas ut till alla hushåll under den nationella beredskapsveckan den här veckan. "Vi vill sprida kunskap kring hur vi i kommunen och andra myndigheter arbetar med trygghets- och beredskapsfrågor och bidra till att vi alla har en god beredskap inför allvarliga händelser", säger kommunchefen Gustav Olofsson.

  • Nya fritidsgården invigd

    | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

    Tisdagen den 5 september invigdes Tibros nya fritidsgård, som är belägen i den nyrenoverade Fågelvikskolan. Ett fyrtiotal ungdomar var med på invigningen, som fritidschefen Marcus Blåder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson höll i. Hör Marcus berätta om de nya lokalerna och ta del av vad de deltagande ungdomarna tycker om dem.

  • Karlsborgsbanan snart ett minne blott

    | Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service

    1876 byggdes Karlsborgsbanan mellan Skövde och Karlsborg. 2023 grävs den gamla järnvägen upp.Under de senaste veckorna har slipers och räls tagits upp i och kring Tibro. Att förarbetet till uppgrävningen tagit tid intygar Mikael Björk, som är projektledare inom Trafikverket.”Rivningsprojektet inledde vi inom Trafikverket 2018. Därefter har omfattande miljöprovtagningar skett liksom kulturarvsanalyser. Projektet har varit tidskrävande, men det är viktigt att vi minns Karlsborgsbanan”, menar Mikael.

  • Fågelvikskolan invigd

    | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

    Fredagen den 25 augusti invigdes nya Fågelvik där Tibros nya högstadieskola, kulturskola, fritidsgård, anpassade grundskola och introduktionsprogrammet nu finns tillsammans med kommunens bibliotek. Lärare, elever, politiker och andra inbjudna gäster fick lyssna till en hel rad med tal och mingelmusik av lärare från Kulturskolan och så hjälptes elever och politiker åt att klippa det obligatoriska bandet. Ta del av vad som hände under invigningen och hör ansvariga politiker, chefer och elever ge sin syn på de nya lokalerna.