Rondellkonst invigs 18 oktober

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

17 oktober 2023

Kultur, fritid och idrott

Onsdagen den 18 oktober invigs äntligen det spektakulära konstverket på cirkulationsplatsen på 49:an. Invigningen sker klockan 17.30 i direkt anslutning till konstverket vid Mio och alla intresserade är välkomna. Vill du höra konstnären Birgitta Muhr berätta om konstverket är du välkommen på utställningsvernissage på biblioteket kl. 16.00.

Under ett drygt år har konstnären Birgitta Muhr arbetat med den konstnärliga utsmyckningen till cirkulationsplatsen mellan väg 49 och Fågelviksleden. Här passerar många människor varje dag, såväl besökare och pendlare som Tibrobor. Uppdraget var att ta fram en konstnärlig gestaltning som speglar Tibros själ, ett identitetsskapande verk som anspelar på Tibros dåtid, nutid och framtid.

Vernissage på biblioteket kl. 16.00

Invigningen inleds på Tibro bibliotek med vernissage av en utställning om konstnären Birgitta Muhr och konstverket Hej Tibro!

I samband med vernissagen berättar konstnären Birgitta Muhr om arbetet med konstverket. På plats finns även Skövde kommuns konstintendent Tomas Asplund Gustafsson för att berätta mer om gestaltad livsmiljö. I Skövde är frågan om gestaltad livsmiljö på tapeten i och med utbyggnaden av Skövde Science City. 

Officiell invigning kl. 17.30

Den officiella invigningen av konstverket "Hej Tibro" sker på plats vid konstverket kl. 17.30. Samlingen äger rum vid företaget Mio, i direkt anslutning till cirkulationsplatsen. Parkering finns utanför Mios huvudentré.

Konstverket invigs av kommunfullmäktiges ordförande Ann Ohlsson och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson.