P-skiva - nytt krav vid parkering på Allétorget och Stora Torget

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

7 oktober 2020

Trafik och teknisk service

Från och med fredagen den 9 oktober behöver du ha en p-skiva när du parkerar på Allétorget eller Stora Torget i Tibro. Byggnads- och trafiknämnden har fattat beslut om att införa parkering med p-skiva för att få en bättre omsättning på parkeringsplatserna på de centrala torgen, efter önskemål från flera Tibrohandlare.

Byggnads- och trafiknämnden fattade beslutet om att införa p-skivor i juni och i måndags togs beslutet om att det ska träda i kraft den 9 oktober. 

- Vi tycker att det är ett jättebra sätt att få ruljans på parkeringsplatserna i centrum utan att behöva ta betalt. Det är ett vänligare sätt att förändra parkeringsrutinerna så att de som befinner sig i centrum under längre perioder istället väljer att parkera på någon av våra långtidsparkeringar, säger byggnads- och trafiknämndens ordförande Gunnel Johansson. 

- Det känns bra att kunna tillmötesgå det här önskemålet från handlarna, fastslår hon vidare.

- Syftet är att gynna handeln och restaurangnäringen i centrala Tibro samtidigt som kommunen får en mer lätthanterlig parkeringsövervakning, betonar trafikhandläggaren Mattias Wänerstig.

Placeras synligt

P-skivan ska placeras synligt i bilen, innanför vindrutans högra sida så att den är lätt läsbar. Man anger sin ankomsttid avrundat till närmast följande hel- eller halvtimma. 

Anländer man till någon av torgparkeringarna före den angivna tidsbegränsningen, så anges klockslaget när begränsningen börjar.

Kan hämtas på flera platser 

P-skivan, som är gratis, finns tillgänglig på en rad olika platser i Tibro: i butikerna, caféerna och matställena runt torgen, i kommunreceptionen på Centrumgatan 17, på Inredia och på biblioteket.

På premiärdagen fanns politikerna i byggnads- och trafiknämndens arbetsutskott och några tjänstepersoner från samhällsbyggnadsförvaltningen på plats i centrum för att dela ut p-skivor till besökare i Tibro centrum.