Stabilare läge i Tibros skolor

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

30 november 2020

Barnomsorg och utbildning, Corona

Under de senaste veckorna har läget varit ansträngt på flera av Tibros skolor på grund av stor sjukfrånvaro. Nu är läget betydligt mer stabilt. Många medarbetare är tillbaka i tjänst och på flertalet skolor bedrivs nu undervisningen som vanligt.

Skolorna i Tibro hade ett ansträngt läge den 9-20 november (vecka 46 och 47) med många sjuka medarbetare, varav en del med konstaterad covid-19. Detta resulterade i beslut om att skolorna kunde bedriva distansundervisning vid behov. Årskurs 4-eleverna på Baggeboskolan tvingades ha distansundervisning under vecka 48, men går nu i skolan som vanligt igen. Årskurs 6-eleverna i alla skolor har distansundervisning i bland annat moderna språk. 

Nyboskolan har trots ett tufft läge inte behövt att införa distansundervisning för elever. Under några veckor var många medarbetare på skolan sjuka, men nu är bemanningen god igen. 

Bättre sjukfrånvaroläge

Under förra veckan, vecka 48, förbättrades sjukfrånvaroläget betydligt på Tibros skolor. De flesta skolorna har nu bemanning som vanligt och bedriver undervisning som vanligt.

Barn- och utbildningsförvaltningen har kontinuerlig kontakt med smittskyddet. I nuläget finns inga rekommendationer från smittskyddsläkare om att stänga ner någon av förvaltningens verksamheter.

"Vi följer dock läget varje dag för att kunna göra insatser där det behövs", betonar skolchefen Eva Gustavsson.

"Medarbetarna har gjort ett fantastiskt arbete med att ta hand om våra elever för att ge dem utbildning under några tuffa veckor", konstaterar hon.