Positiva initiativ hyllas under krisberedskapsveckan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

11 maj 2020

Omsorg och stöd, Trygghet och säkerhet, Folkhälsa, Corona

Omtanke, uppmuntran och glädje. Det behöver vi extra mycket nu. Därför är temat för årets nationella krisberedskapsvecka att vi gemensamt ska lyfta fram och hylla goda initiativ som gör livet lite lättare och mer lustfyllt under den pågående Coronapandemin. Var med och sprid goda lokala exempel på kommunens Facebooksida eller på Instagram via hashtagen #tibrotillsammans

Den nationella krisberedskapsveckan genomförs varje år i vecka 15. I år ser den lite annorlunda ut på grund av Coronapandemin. Av naturliga skäl kan vi inte fylla den med aktiviteter och fysiska möten mellan människor eftersom Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer om social distansering fortsatt gäller.

Vi hjälps åt och skapar positiva alternativ

En positiv effekt av Coronapandemin är att det tas många goda initiativ för att underlätta för alla som drabbas av följderna av den - och för att sprida hopp och glädje. När det behövs som mest hjälps vi åt som bäst!

Det har tagits en hel del goda initiativ i Tibro med omnejd, både i det stora och det lilla. Låt oss hjälpas åt att uppmuntra och tacka alla de människor, företag och organisationer som bidragit till att göra livet litet lättare och mer lustfyllt de senaste månaderna. Var med och sprid goda exempel på positiva Coronainitiativ på Tibro kommuns Facebooksida och via hashtagen #Tibrotillsammans på Instagram!

Kändisar hyllar goda initiativ på dinsakerhet.se

Varje dag klockan 15 under Krisberedskapsveckan kommer en känd artist att hylla något av alla initiativ som tagits under tiden med Corona, med en exklusiv livespelning på instagramkontot @dinsakerhet. Låt dig gärna inspireras och glädjas av dessa hyllningar!

Hemberedskap med omtanke

Människors egen beredskap är grunden i Krisberedskapsveckan. Vi behöver  alla, efter förmåga, vara förberedda på små och stora allvarliga händelser. För att klara en kris är det viktigt att vi har tillgång till värme, vatten, mat och kommunikationsutrustning, som gör att vi kan hålla oss uppdaterade om det som händer. 

  • Tips på hur du fixar din hemberedskap på MSB:s webbplats dinsakerhet.se

Det är dock viktigt att vi inte låter hemberedskapstänket gå till överdrift och att vi visar solidaritet med varandra och delar med oss under en pågående kris. På det sätt minskar vi risken för att någon som verkligen behöver en viss vara blir utan. Se bunkringen som skett under Coronapandemin som ett lärorikt men delvis avskräckande exempel.