Öppen planlösning när sporthallens entréhall och cafeteria renoveras

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

29 maj 2020

Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott

En tydligare och mer inbjudande entré. En mer öppen planlösning med stora fönsterpartier som knyter ihop entréhallen med cafeterian och A-hallen på ett mer publikvänligt sätt. Det blir resultatet av den nu pågående renoveringen i Sporthallen.

Renoveringen av sporthallen har fått skjutas på framtiden några gånger av både ekonomiska och praktiska skäl. Byggprojektet startade den 22 april i år och har hittills gått planenligt. Det är kostnadsberäknat till 2,5 miljoner kronor och leds av byggföretaget Gäre Bygg.

– Det här blir verkligen ett lyft för sporthallen. Det är skönt att projektet äntligen har kommit i gång, säger Tibros kultur- och fritidschef Peter Doverholt.

Riven biljettkur och nytt kök

Byggprocessen inleddes med att den gamla biljettkuren, det tidigare köket och vikväggen i cafeterian revs. Därefter har den nya köksdelen, som har väl tilltagna fönsterpartier, satts upp. Elen har dragits om i entréhallen, köket och cafeterian, en asbestsanering har genomförts och ventilationen har anpassats till de nya förutsättningarna. Arbetet med att renovera cafeterian pågår för fullt.

– Vi rustar upp caféet med ett nytt kök, nya fönster, nya ytskikt på väggar och golv och ett öppningsbart glasparti, som ersätter den tidigare vikväggen, berättar platschefen Magnus Andersson.

Tydligare entré

Innan byggprojektet avslutas i början av juni ska entréhallen målas och förses med ett nytt klinkergolv och ett nytt innertak. Vidare ska vaktmästarkontoret fräschas upp och ett nytt entréparti med nya dörrar och en ny skylt sättas upp.

– Det blir en tydligare och mer välkomnande entré, konstaterar fastighetschefen Andreas Ernestam.

– Den här renoveringen skapar nya möjligheter för föreningslivet, inte minst för HP Tibro som driver cafeet, framhåller Peter.