Tibros vintercyklister ska inspirera andra och tycka till om väghållningen

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

1 december 2020

Trafik och teknisk service, Folkhälsa

I vinter kommer 13 Tibrobor i åldrarna 11-59 år att delta i projektet Vintercyklist. Tillsammans räknar de med att cykla 120 kilometer om dagen, till jobbet eller skolan och på fritiden – och inspirera andra till att cykla mer och hålla koll på väghållningen på Tibros gång- och cykelvägar.

Vintercyklist är ett projekt som pågår i Tibro och flera andra kommuner i Västra Götalandsregionen under vintern 2020-2021. De som deltar i projektet förbinder sig att cykla minst tre dagar i veckan från den 1 december till den 31 mars.

Sandrah Hills är en av vintercyklisterna. Hon cyklar med sin hund i stort sett varje dag och anmälde sig till projektet för att få gratis dubbdäck och möjlighet att prova på hur det är att cykla med dubbdäck.

– Jag har ramlat en del, så det ska bli intressant att se hur det här fungerar. Jag ska försöka skapa ett större intresse för att cykla hela året, säger Sandrah.

Ökad säkerhet

Cykelhandlaren Sven-Inge Brandqvist har precis försett Sandrahs cykel med dubbdäck. Han berättar att det finns olika typer av dubbdäck, att det är viktigt att ha tillräckligt med luft i däcken och att det lönar sig att satsa på dubbdäck av hög kvalitet eftersom de är mer hållbara och ger bättre fäste mot hala vintervägar än billigare alternativ. 

– Det är många som inte ens vet att det finns dubbdäck för cyklar. Det är synd för de ökar verkligen säkerheten för dem som cyklar året om, konstaterar han.