Tibrofrukost i Sveriges största fiskebutik

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

28 mars 2019

Näringsliv, arbete och etablering

70 personer tog plats på Olssons Fiske för att äta god frukost och lyssna på möjligheterna med att ta emot praktikanter och att använda sig av praktikplatsen.se samt få ta del av väldigt intressanta företagsresor från Billigamobilskydd och Olssons Fiske m.m.

Många av de 70 anmälda till Tibrofrukosten på Olssons Fiske häpnades av den satsning som Olssons fiske gjort när man steg in genom dörren till de nya lokalerna. 1600 kvm butik och 1400 kvm lager/kontor fyllda med sportfiske och åter sportfiske! Nästa helg 5-6 april har man Grand Opening med flera stora fiskeprofiler och fiskeproffs, experter från olika återförsäljare och unika erbjudanden och vi är övertygade om att det är många som kommer imponeras!

Efter en välsmakande frukost serverad av Blommans hälsade Mattias Peterson alla varmt välkomna och informerade kort om flera av de saker som är på gång. Bland annat nämndes ett nytt nyhetsbrev från Tillväxt Tibro, premiären för INREDIA:talks nu på fredag, hälsoveckan (v20) med bland annat Rankåsstafetten 16 maj samt Idrottsrabatten vars lokala häfte, som distribuerats ut till Tibro föreningar för försäljning i veckan, växlats upp från 9-32 Tibroerbjudande.

Anneli Magnusson äger ICA Supermarket i Tibro berättade om hur hon, som kommer utifrån, har sett hur evenemang skapat stolthet för orten och en unik vi-känsla som vi bör ta i akt och vara rädd om. Hon vädjade till alla att bidra med tid, pengar tankar och ideer till alla evenemang generellt men till Julstämningen specifikt. VI ÄR TIBRO!

Sist men inte minst informerade Mattias om att Tibro kommun har gett konsultföretaget PwC i uppdrag att utreda förutsättningarna för att starta en gymnasieskola i kommunal regi. Utredningen ska bland annat belysa vad en nyetablerad gymnasieskola kan få för påverkan på kommunens näringsliv. Om du vill bli kontaktad för att i enkätform lämna dina tankar om detta så lämnar du dina kontaktuppgifter här. Mer info på tibro.se

Fredrik Gustavsson från Inredias vänner informerade om en spännande föreläsning med Lasse Gustavsson på Vintergatan 29 april. Lasse är brandmannen som brännskadades svårt i början på 80-talet och som sedan dess hållt ett otal föreläsningar om sina upplevelser och erfarenheter men framför allt personlig utveckling, motivation och att lyckas med det man förutsatt sig. Läs mer här (bild).

Framtida kompetensförsörjning - ge unga chansen till erfarenheter

Eva Gustavsson som är ansvarig för kompetenscenter och Rose-Marie Persson som arbetar som studie och yrkesvägledare i Tibro kommun inledde med att visa en film. Sedan berättad dom om möjligheterna med praktikplatser för att bidra till att på sikt trygga sin kompetensförsörjning och att använda sig av praktikplatsen.se som verktyg för att underlätta och skapa tydlighet för alla parter. Läs mer om praktikplatsen.se här.

Se presentationen i pdf-format här

Det är viktigt med skydd - från sovrummet till Tideberg

Jane Agerskov och Ricky Hagstedt berättade sin fantastiska företagsresa från att ha beställt några skydd till en mobiltelefon via nätet och sålt dessa vidare till att flytta sin verksamhet till ny lokaler på Värdshusgatan 4 (gamla HC-huset) i Tidebergs handelsområde.

Olssons fiske - Sveriges största sportfiskebutik

Bernt Olsson som grundande Olssons Fiske, berättade som inledning några fantastiska anekdoter från sin barndomstid när han fiskade i Tidanån och hur fiskeintresset som grundlades tidigt hur han som en liten sidoinkomst började med postorder och försäljning hemma i källaren i huset på Högåsgatan till att succesivt fylla alla utrymmen som fanns. Nästa stora steg var att starta butik i Mariestad, bygga upp hemsida och internethandel för att sedan köpa fastighetens utmed Mariestadsvägen och flytta till vad man då tyckte var gigantiska lokaler.

Niklas Lundh (son till Bernt) fyllde på och berättade om hur han under en semesterresa till USA besökt en av världen största sportfiskebutiker fick inspiration till att göra satsningen i Tibro. Först undersöktes möjligheten med att bygga ut sedan även att köpa flera olika fastigheter. Till slut förvärvades fastigheten man nu befinner sig i och där man har jobbat intensivt med att iordningställa en helt ny butik och ett helt nytt lager på sammanlagt 3000kvm. - Basen i vår verksamhet är internethandel och där är vi starka. Cirka 85% av den totala omsättningen på ca 40 miljoner kommer från internetförsäljning och i och med flytten kommer vi att kunna effektivisera dom delarna. Det ska vara en upplevelsen av att komma till Sveriges störst sportfiskebutik. Här ska man kunna få testa, se, klämma och känna på sånt som du inte kan i andra butiker, som den här rullen eller fiskesimulatorn. Vi är övertygade om att det kommer att kunna generera många värden på sikt, både för oss men även för Tibro berättar Nicklas.

Se presentationen i pdf-format här

Tillväxt Tibro lyfter på hatten för att vi fick arrangera frukost mitt i "Sveriges största sportfiskebutik" och önskar hela Teamet på Olssons fiske ett stort lycka till med sin fantastiska satsning!

Nästa Tibrofrukost är den 8 maj.