Tibrofrukost på Inredia

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

8 maj 2019

HUVUDWEBB, Näringsliv, arbete och etablering

Årets 3:e Tibrofrukost hölls på Inredia där restaurangen dukat upp en fantastisk frukostbuffé och frukostgästerna fick information från Mattias Peterson, Ann-Sofie Person från nyföretagarcentrum, Erik Lundgren & Camilla Rickstrand från Skaraborg Sessions, Gustav Wikblom & Alexandra Norlander Tornberg från Business Region Skaraborg samt Felicia Lans.

Starta företag i Tibro?

Ann-Sofie Persson som är verksamhetsledare i Skaraborg berättade om de tjänster och aktiviteter som erbjuds inom ramen för verksamheten. På flera sätt är NyföretagarCentrum är experter på företagande. Dels pågrund av att alla rådgivare inte bara är diplomerade och ingår i en riksomfattande organisation utan även är företagare själva. Tillsammans med näringsliv och kommunerna arbetar man stödja blivande och nyblivna företagare och därigenom öka nyföretagandet. Mer info på nyforetagarcentrum.se

Skaraborg Sessions

Camilla Rickstrand och Erik Lundgren berättade att Skaraborg Sessions är ett nätverk med fokus på ledarskap, utveckling och framtid i Skaraborg. Genom event, föreläsningar, forum för idéer, nätverkande vill man skapa affärsnytta för sina medlemmar och partnerföretag. Fredrik Reinfeldt, Peter Forsberg, Alexander Pärleros, Isabella Löwengrip, Svante Randlert och Gustav Stenbeck är några av de föreläsare som Skaraborg Session radat upp sedan starten i mars 2018. De som deltog i Tibrofrukosten erbjuds möjligheten att delta i nästa Skaraborg Sessions som går av stapeln 16 maj. Mer info på skaraborgsessions.se

Business region Skaraborg

Gustav Wikblom & Alexandra Norlander berättade att man arbetar proaktivt för att marknadsföra Skaraborgs kvaliteter mot omvärlden. Genom att skapa ett skyltfönster och en enkelhet att kunna se vad vi kan erbjuda vill man attrahera företag som kan komplettera det befintliga näringsliv som vi har idag för att öka vår konkurrenskraft gentemot vår omvärld. Rent konkret innebär det att man samlar alla 15 kommunernas lediga lokaler, mark och fastigeheter på samma plattform genom lokalguiden.se. Man arbetar med att utveckla kommunerna offertberedskap dvs att snabbt kunna ge svar på förfrågningar som kan handla om infrastruktur och transporter men ochså ledig mar eller lokaler. Man berättade också att man deltagit i flera mässor i både Holland och Tyskland och planerar att delta i en mässa i Munchen i början på juni. Läs mer på businessregionskaraborg.se

Inredia 2.0

Felica Lans visade bilder och berättade om ambitionen att förstärka Inredia som mötesplats. Näringslivet, studenter och Tibrobor ska känna sig välkomna och stolta över denna unika plats. Vi vill få fler människor att besöka och använda huset för arbete, möte eller inspiration. Miljöerna i husets alla tre våningsplan ska fortsätta att berätta historier om Tibro och den unika kompetens vi besitter inom möbler, inredning och design men, även andra delar av näringslivet på ett inspirerande och innovativt sätt. Företa som vill höra mer om dessa tankar är varmt välkomna att kontakta Felicia! Läs mer på inredia.se

Näringslivsråd tar form

Mattias berättade att arbetet med att dra igång ett näringslivsråd börjar ta konkreta former. Tanken är att lyfta större strategiska frågor för Tibros utveckling. 16 april beslutades KSAU om bildandet av ett Näringslivsråd vilket är tänkt att vara en organiserad form av framtidsfokuserade och strategiska samtal med näringslivet. Rådet kommer att bemannas med representanter från olika delar av Tibros företagande, kommunstyrelsens presidium och några chefstjänstemän. Kommunstyrelsens ordförande Rolf Eriksson är ordförande och ansvarig tjänsteman är Mattias Peterson.

Om erforderliga beslut tas är rådets mötesintervall i utgångsläget 2-3 tillfällen per år, och det första är planerat till 4 juni kl 7.30-9.30 på Inredia.

Kristian Lagerström går till nya utmaningar

Under sommaren kommer Kristian Lagerström avsluta sin tjänst här på Tillväxt för att 1 augusti kliva in i rollen som arbetsmarknadschef i Karlsborgs kommun. Ett jättespännande uppdrag som jag tror passar Kristian alldeles utmärkt. Jag är väldigt glad för hans möjlighet att få utvecklas vidare både som människa och professionellt efter nästan 15 år i olika roller på Tibro kommun.

Arbetet med att rekrytera en ny medarbetare på tjänsten är påbörjat. Hör gärna av er om ni har frågor om detta till Mattias.

Nytt verktyg för inbjudningar, anmälan och nyhetsbrev

Under den senaste månaden har vi flyttat över delar av vår kommunikation på en ny plattform. Det har varit en del inkörningsproblem som vi arbetar med lösa och vi ber om överseende med detta. Vi har fått väldigt mycket utskick som "studsar" tillbaka och det kan vara så att våra utskick hamnat i olika skräppostfilter. Ta gärna en titt i er "skräpkorg". Läs mer om inbjudningar och nyhetsbrev här.