Badhuset har renoverats från grunden

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

23 maj 2019

Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Trafik och teknisk service

Nu har Tibroborna tillgång till ett eget badhus igen. Ett badhus som är betydligt fräschare än tidigare dessutom. Badet har renoverats från grunden med ny bassäng, ny belysning, ny ventilation, ny ljudanläggning, ny kakel- och klinkerbeläggning i bassänghallen samt renoverade duschrum och bastulokaler.

– Det är en riktigt ordentlig uppfräschning som har gjorts, så vi hoppas att anläggningen kommer att uppskattas av Tibroborna, säger Jonas Nilsson som är en av två fastighetsskötare som ansvarar för den dagliga driften av badet.

Akut stängning våren 2018

Badhuset, som ligger i källaren på samma byggnad som Nyboskolans gymnastiksal, tvingades stängas akut under våren 2018 för att skadorna på badets bärande konstruktioner var mer omfattande än väntat.

Renoveringen av badet, som var planerad, har pågått sedan i augusti förra året och är nu i det närmaste färdig. Det som återstår att göra är att sätta in en disk för badets reception samt att lägga ner betongelement, asfaltera och snygga till utomhusmiljön efter renoveringen. Nya skyltar har precis satts upp.

– Det är viktigt att vi fått upp skyltar på byggnaden så att fler hittar till vårt nyrenoverade bad, säger fastighetsförvaltaren Denny Lundh.

Bättre arbetsmiljö 

Badet har inte bara renoverats på ytan. Fastigheten har dränerats om, pelarna som bär upp fastigheten har förstärkts, liksom betongstommen runt bassängen. Dessutom har reningsbassängen i källaren kapslats in i en sluten tank.
– Arbetsmiljön är betydligt bättre än tidigare, både beroende på den nya ventilationen, den slutna tanken och förstärkningen av de bärande konstruktionerna, konstaterar Jonas Nilsson.

Ombonad badmiljö

Den mest påtagliga förändringen för alla skolelever, simskoleelever och övriga badbesökare är givetvis den helrenoverade bassänghallen och de uppfräschade dusch- och basturummen.
– Jag är jätteglad för den här satsningen för nu har vi en fräsch anläggning att bedriva simskola i. Det är en trygg och ombonad miljö som är optimal för nybörjare, säger Marcus Blåder, enhetschef på Kultur & Fritid.

Allmänna bad, badkalas – och familjebad?

Marcus anser att det är viktigt att det finns ett bad som allmänheten kan nyttja i Tibro.
– Det är bra med badverksamhet som når alla. Till hösten kommer vi att erbjuda bad för allmänheten ett antal kvällar i veckan. Det blir möjligt att hyra badet för badkalas och före-ningsverksamhet igen och vi funderar också på att erbjuda familjebad på helgerna om det går att lösa personalmässigt, framhåller han.