Frukostmöte för möbel-,inredning- och designföretag

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

25 juni 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Onsdagen 19 juni var det dags för den andra nätverksträffen för möbelföretagen här på Inredia. På agendan var fortsatta diskussioner om Inredia som mötesplats och hur huset kommer att förändras under sommaren och hösten, samarbeten mellan företag samt höstens möbeldagar och aktiviteter som sker då.

Mattias Peterson, näringslivschef Tibro kommun, inledde mötet med att berätta om ambitionen med det här nystartade nätverket. Få en plats för samverkan mellan företagen och kommunen men också stärka samarbetet och utveckla möbel-, inredning- och designbranschen här i Tibro.

Fortsättning på Inredia 2.0

Arbetet inför nya miljöer pågår för fullt, väggar är på plats och målningsarbetet blir förhoppningsvis klart innan semesterperioden. Det är flera företag som har skrivit upp sig på att vara med i de kommande möte- och arbetsytorna på våning två och några till som är preliminärt bokade. Våning två kommer att inredas av olika möbelföretag och tanken är att skapa ytor som är enkla för besökare att användare, ordet utställning kommer inte längre användas utan istället pratar vi om möte- och arbetsytor möblerade av Tibroföretag. Målet är att ha så mycket som möjligt klart till möbeldagarna.

Möbeldagarna 5-6 oktober

Planeringen är i full gång inför hösten möbeldagar, redan nu är det flera företag som har anmält att de kommer att ha öppet - se hela programmet här. Det är en blandning mellan öppet hus, fabriksvisningar, försäljning, föreläsningar och utställningar. Vill ni anordna någon aktivitet hos er eller hos oss på Inredia finns vi här som partner. Handeln är också involverade och vår förhoppning är att hela Tibro ska sjuda av aktiviteter och extraerbjudanden under helgen.

Möbelbilagan SLA

Nytt för i år är att vi sammankopplar innehållet i möbelbilagan med de aktiviteter som händer under helgen, det är stort fokus på kompetensförsörjning och att visa upp möbel- och inredningsbranschen som ett framtidsyrke. Genom att gå på en fabriksvisning och se hur det fungerar i verkligheten öppnar det upp ögonen för en framtid inom branschen. I bilagan kommer det att vara artiklar som visar upp de olika delarna av branschen samt ett uppslag om hållbarhetsarbetet här i Tibro. Allt för att visa upp möbelbranschen från sin bästa sida och locka fler folk till Tibro och våra fabriker här.