Tibro kommun avbokar rapparen Dree Low

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

1 juli 2019

Kultur, fritid och idrott

Söndagen den 7 juli skulle rapparen Dree Low ha gjort en spelning på Lilla Torget i Tibro. Så blir det inte. Efter att ha blivit uppmärksammade på innehållet i vissa av den populäre rapparens texter väljer Tibro kommun att avboka spelningen, som skulle ha ingått i ett kulturarrangemang som en grupp Tibroungdomar arrangerar med stöd av Kultur & Fritid.

– Vi borde ha gjort en bättre bakgrundskontroll innan bokningen gjordes, fastslår Marcus Blåder, enhetschef på Kultur & Fritid.

Dree Low är en etablerad rapartist, som fått något av sitt riktiga genombrott det senaste året. Han spelas mycket på P3, han blev utsedd till årets artist på förortsgalan 2018 och ligger högt på spellistor på nätet. Han är en del av den så kallade gangsterrappen, som speglar livet i utsatta förorter. Han hamnade nyligen i blåsväder under Järva-veckan för att han vägrade delta i en paneldebatt tillsammans med två poliser.

Kultur & Fritid arrangerar tillsammans med unga arrangörer

Det är Tibro kommuns kultur- och fritidsförvaltning och en grupp högstadieungdomar som kallar sig Tibro Youth Crew som står bakom arrangemanget som Dree Low skulle ha medverkat i. Det är en barn- och ungdomsfestival som äger rum på Lilla Torget nu på söndag den 7 juli. Det är personal på Kultur & Fritid som bokat Dree Low.

– Vi bokade honom eftersom vi vet att det här är en populär artist bland ungdomar och för att det var det de arrangerande tjejerna ville, men vi borde ha kontrollerat vad det var för en artist. Nu väljer vi att backa eftersom en del av det han står för inte stämmer överens med vår värdegrund, klarlägger Marcus Blåder. 

Försöker hitta ersättningsartist

Barn- och ungdomsfestivalen som Dree Low skulle ha varit en del av kommer att genomföras. Tillsammans med produktionsbolaget håller Kultur & Fritid på att försöka få fram en annan artist som kan ersätta Dree Low som huvudartist. Det färdiga programmet kommer att presenteras så snart som möjligt.