Tibrofrukost på MHF Test Lab

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

4 februari 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Årets första Tibrofrukost hölls hos MHF Test Lab i deras nya lokaler i gamla Ulferts utmed riksväg 49. Närmare 70 personer slöt upp och fick stifta bekantskap med nya näringslivschefen, tankarna kring kring hur Inredia kan möta framtiden och givetvis MHF Test Labs verksamhet. Serverade den goda frukosten gjorde denna gång Millners.

Ny näringslivschef i Tibro

7 januari tillträdde Mattias Peterson sin tjänst som Näringslivschef tillika ansvarig för näringslivsenheten, Tillväxt Tibro. Förutom traditionella näringslivsfrågor jobbar enheten med besökskommunikation och utveckling och driften av Inredia. Det är Mattias Peterson, Kristian Lagerström och Felicia Lans som utgör enheten och till vardags återfinns på Inredias första våning.

-Våra dörrar är öppna och vår målsättning är att vara tillgängliga för näringslivet, berättade Mattias. 

Mattias är 50 år och bor sedan många år tillbaka i Hjo. Han har under sin yrkeskarriär bland annat arbetat som regionchef för Företagarna i Skaraborg och som regionchef för LRF i Skaraborg. Sedan 2007 har han varit ansvarig för hanteringen av näringspolitiska frågor i organisationen Fastighetsägarna i Jönköpings län och Skaraborg. Han ser fram emot möjligheten att få vara med och aktivt påverka utvecklingen lokalt. 

-Jag tolkar mitt uppdrag till att i korthet handla om att skapa bra dialog och samarbete mellan näringslivet och kommunens politiker och tjänstemän. Utgångspunkt blir det program som tagits fram med hjälp av workshops med företrädare för näringslivet för ett drygt år sedan, berättade Mattias.

Förutom nätverksträffar är en prioriterad fråga att återuppta strukturerade företagsbesök. Det finns också tankar på att etablera någon slags näringslivsråd. Mattias kommer att tillåta sig att vara "ny på jobbet" och lyssna in företagen och sin uppdragsgivare ordentligt. Läs mer om Mathias här.

HjoTiBorg mot Rasism - föreläsning 20 mars kl. 13-14

Josefine Lindroth berättade kort om projektet HjoTiBorg mot rasism och den föreläsning som riktar sig mot näringslivets företrädare 20 mars kl. 13.00-14.00 på Biograf Vintergatan. Gabriella Fägerlind kommer att dela med sig av erfarenheter och forskning kring hur man kan dra affärsmässiga fördelar av att arbeta med mångfald. Mer info om projektet hittar du här.

Företagarna 

Bengt Ohlsson, ordförande i Företagarna Skövde/Tibro passade på att informera kort vad man erbjuder sina medlemmar samt några av de aktiviteter som genomförts och är på gång. Läs mer på företagarnas webbplats.

Inredia 2.0

Felicia Lans, också hon relativt nyanställd marknadskoordinator, berättade kort om tankarna som finns med att utveckla Inredia. Huset byggdes 2012 och vi har nu gått in i 2019. Efter 7 år är det dags att utvärdera och i vissa avseende tänka nytt. Det nämnas att det funnits ett antal processer igång kring detta redan tidigare. Bland annat har studenter från Tibro hantverksakademi fått arbeta fram och presentera förslag på hur Inredia skulle kunna nyttjas annorlunda. Vi vill ju givetvis att fler människor ska komma till Inredia och få ta del av Tibros identitet och erbjudande. Kärnan i Inredia är och kommer fortsatt att vara  vår unikitet kring möbler och inredning men vi vill på ett smakfullt sätt även kunna lyfta fram andra branscher. Har du tankar och idéer eller vill få mer information är du varmt välkommen att höra av dig!

Läs mer här om några av de tankar som finns och presenterades här.

MHF Test Lab vad gör man och varför?

Tomas Jonsson som är VD för bolaget som ägs av MHF (motorförarnas helnykterhetsförbund) bjöd på en gedigen genomgång av företaget, dess verksamhet, historia och framtidsplaner.

Idag är man 11 personer som med Tibro som utgångspunkt arbetar med ett brett spektra av frågor inom trafiknykterhet. Man testar som namnet antyder alkoholmätningsutrustning åt företag, myndigheter och privatpersoner och är ett av 3 ackrediterad labb i världen. Man tillverkar engångsmunstycken till ett antal utandningsmätare. Man utvecklar automatiska nykterhetskontroller för bland annat hamnar och liknande.

Man har flera projekt igång för att utveckla nya och effektiva mätmetoder för trafiknykterhet som inte påverkar trafikflöden, är tillförlitliga och resurseffektiva. Vill sig allt väl hoppas man kunna övervaka ett större antal automatiska trafiknykterhetskontroller från Tibro och av den anledningen har man byggt lite rymligare lokaler än vad man har behov av just nu.

MHF Test Lab är en miljö som sticker ut!

Verksamheten ligger som sagt i gamla Ulferts precis utmed väg 49 där det dagligen passerar mycket trafik. Fasaden har snyggats till och målats vit, man har satt i nya svarta fönster, byggt en stor inglasad entré och en stor skylt med MHF Test Lab. Innanför entrén möts man av en stor receptionsdisk och bakom denna finns några av de övervakningsstationer som är förberedda för att dygnet har koll på att de fordon som körs av färjorna i några av Sveriges största hamnar framförs av nyktra förare. I andra änden har man tillverkning munstycken, utveckling av utrustning och ett showroom för flera av de olika system man utvecklar. Man har även en fotostudio där lokala MHF avdelningen utfärdar internationella körkort.

På våning 2 har man kontor, konferensrum, mötesrum och ett testlabb. Man har en öppen planlösning och kan om man vill snabbt kommunicera mellan de två våningarna. I källaren har man produktionslokaler där man tillverkar de mätutrustningar som används av flera polismyndigheter runt om i världen.

Mitt i huset har man byggt upp en riktigt häftig miljö i två etage. Här finns cafébord, referensbibliotek, omklädningsrum, kök, vilorum och olika krypin, verandor, balkonger och i mitten en rofyllt porlande fontän med fiskar. I ett hörn av lokalen finns också en demolerad bil som påminner om varför man finns till. Ingen ska behöva dö eller skadas i trafiken på grund av att någon kört onykter.

Läs mer om MHF Test Lab här

Nytt verktyg för anmälan till våra träffar

Datum för årets nätverksträffar är nu preliminärt inbokade. Vad som ännu saknas i listan är de föreläsningar som är tänkta att arrangeras i samverkan med Tibroföretagens nätverk/Inredias vänner under vår och höst.

www.tibro.se/natverk hittar du dagar, tider och sedermera mer info och anmälningslänk till respektive arrangemang. Som många uppmärksammat så provar vi att använda oss av ett nytt anmälningssystem och kommer att hänvisa till ovanstående sida vid alla anmälningar. Detta för att få till en effektiv och tydlig kommunikation.

Nästa Tibrofrukost är 27 mars. Varmt välkommen!