26 personer på årets första handlarfrukost

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

28 januari 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Årets första frukost för handel- och besöksnäringen var välbesökt och uppskattad. Dagens programpunkter var ny näringslivschef, Idrottsrabattten och - Vad vill vi med 2019? Här hittar du information, bilder, länkar och kontaktuppgifter.

Mötet inleddes med samma fantastiska frukostbuffé som man erbjuder sina gäster dagligen under vardagar. Totalt var det sedan 27 personer som klämde in sig i Bagare Brages nya konferensrum. Inrett i samma tidstypiska stil som det övriga cafeet och givetvis med möbler tillverkade i Tibro. Det tål att sägas att Bagare Brage har utvecklats fantastiskt och lever på alla sätt upp till vår devis - Tibro skapar miljöer som sticker ut! Läs mer om Bagare Brage här

HjoTiBorg mot rasism

Under mars genomför Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner en stor satsning där de gemensamt tar ställning mot rasism. En stor kampanjmånad som syftar till att medvetandegöra och öka kunskapen om vardagsrasism för att skapa ett mer inkluderande och tryggare samhälle. Vad är vardagsrasism? Hur ser den ut? Varför är detta viktigt för mig?

För att göra detta på bästa sätt vill vi även ha med näringslivet. Vi kommer att bjuda in er inom näringslivet till föreläsningen ”Affärsmässiga fördelar med mångfald”  med Gabriella Fägerlind (se nedan). Skriv in det i kalendern redan idag! En formell inbjudan kommer.

Det kommer via kommunernas hemsidor att finnas en kampanjsida för hjotiborg mot rasism. På kampanjsidan hittar ni bl.a. evenemangskalendern över allt som sker under mars, hjotiborg mot rasisms arbetsunderlag samt uppropslistor där ni som vill ta ställning mot rasism kan göra det genom att skriva in ert företags namn. Utöver detta har vi även kampanjprodukter som kommer synas överallt, förhoppningsvis även inom näringslivet.

Låter detta intressant och något som ni vill stå bakom? Tveka inte att kontakta projektledaren Josefine Lindroth på josefine.lindroth@tibro.se

Gabriella Fägerlind – Affärsmässiga fördelar med mångfald

Är mångfald lönsamt? Vilka affärsmässiga fördelar kan det ge för ert företag? Och hur kan ni skapa en arbetsplats där ni drar nytta av varandras olikheter? Detta tar Gabriella Fägerlind upp under föreläsningen,  hon utgår både från forskning och praktisk erfarenhet. Gabriella Fägerlind arbetar sedan 1999 som jämställdhets- och mångfaldskonsult, med uppdrag på arbetsplatser inom privat och offentlig sektor. Uppdragen består av seminarier, utbildningar och rådgivning om hur organisationer kan gå tillväga i sitt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Gabriella är författare till böckerna ”Mångfald i praktiken” och ”Jämställdhet i praktiken”

Kontaktuppgifter och mer info om projektet hittar du på här

Vem är den nya chefen på Tillväxt Tibro?

Det var många som var lite nyfikna på Mattias Peterson som sedan 7 januari är ny näringslivschef. Mattias berättade kort om sina tidigare gärningar på bland annat Fastighetsägarna, LRF och Företagarna och gav en kort reflektion kring kring hur han ser på sitt uppdrag. Vill du komma i kontakt med Mattias så har sitt kontor på Inredia och du hittar hans kontaktuppgifter under kontakter i anslutning till denn text

Idrottsrabatten - Tibros erbjudande vässas genom samverkan

Leif Enghult från Idrottsrabatten fanns på plats och berättade om den satsning som man vill göra för att vässa Tibros erbjudande i häftet. I vårt område säljs årligen 36.000 häften, varav 5000 bara i Tibro. Tibroföretagen som kommer med riktigt bra erbjudanden erbjuds fritt deltagande under 2019. Tibros sidor kommer att profileras med den limegröna färgen och föreningarna kommer att lyfta de som medverkar genom sina kanaler med stöd från Tibro föreningspool.

Vad vill vi med 2019?

Mattias ställde frågan om vad man kännerär angeläget att yta tag i under 2019. Några av de saker som togs upp var följande:

  • Hur kan handelsutredning som gjordes för några år sedan vägleda oss framåt? Är det dags att samla en arbetsgrupp så som det var tänkt tidigare?
  • Vill vi ta nya tag och arbeta med att försöka bli Årets stadskärna igen?
  • Idén om att försöka skapa en gemensam bildbank lyftes och mottogs positivt?
  • Vad händer med Min Affärs TV? Många känner att detta kan vara ett bra verktyg att sprida Tibros erbjudande till boende och besökare.
  • Hur kan Tibro handel samverka och få stöd av kommunen till de evenemang man genomför nu när arbetsmarknadsenheten förändras?

Har du frågor och funderingar så får du mer än gärna kontakta oss. Du hittar alla kontaktuppgifter under kontakter.