Tibro besökte Mellerud om branden

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

28 februari 2019

Kommun och politik

Tibro kommun var 27 februari inbjuden till Mellerud för att berätta hur vi agerade i samband med Allégårdsbranden för drygt ett år sedan.

 

På plats i kulturhuset i Mellerud var flera kommuner och de var nyfikna på hur vi lyckades hantera brandnatten och månaderna efter. I delegationen fanns sju: Rolf Eriksson, kommunalråd, Kristina Lundgren, kommunchef, Peter Legendi, IT- och kommunikationschef, Ola Johansson, säkerhetschef, Jenny Johansson, enhetschef äldreomsorgen, Anne Ljung, undersköterska och Erik Lyckebäck, brandingenjör.

Redovisningen inleddes med en presentationsfilm om Tibro. Rolf tackade för inbjudan, Erik visade en film om branden gjord av MSB. Kristina fortsatte med att berätta om förtroendekrisen inom socialförvaltningen hösten och vintern 2017-18, Ola om en mindre brand och bombhotet i Hörnebo. Alla hjälptes åt för att berätta om brandnatten, som avslutades med att Ola höll i ett stabsmöte tidigt på morgonen följt av ett krisledningsmöte med Kristina. Peter informerade om kommunikationsarbetet, Jenny om månaderna efter branden, Ola om polisutredningen, Erik om brandorsaksutredningen. Avslutningsvis gav alla sju sina reflektioner innan åhörarna i den imponerande scen-lokalen kunde ställa frågor.

Bilden fr v Peter Legendi, Rolf Eriksson, Kristina Lundgren, Anne Ljung, Jenny Johansson, Erik Lyckebäck, Ola Johansson.