Fullmäktige beställer gymnasieutredning

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

26 februari 2019

Barnomsorg och utbildning

Kommunfullmäktige i Tibro beslutade på måndagskvällen att beställa en utredning om en ny kommunal gymnasieskola. "Det känns bra att vi politiskt är överens om hur vi går vidare efter folkomröstningen i höstas", säger kommunalrådet Rolf Eriksson (S).

En konsult ska utreda vilka konsekvenserna blir om en ny kommunal gymnasieskola etableras. Det är fyra frågor som ska besvaras av konsulten:

  • Vilka förutsättningar krävs för att starta en gymnasieskola i kommunal regi?
  • Vilka konsekvenser skulle det få för kommunens invånare, näringsliv och föreningsliv om en kommunal gymnasieskola etableras?
  • Vilka konsekvenser skulle det få för kommunens invånare, näringsliv och föreningsliv om en kommunal gymnasieskola inte etableras?
  • Vad skulle en nystartad kommunal gymnasieskola få för ekonomiska konsekvenser för kommunen på kort och lång sikt?
     

Den politiska ledningen i kommunen har fått kritik för att utredningen forceras.

Någon har kallat den snabbutredning. Men det är inte frågan om någon snabbutredning. Utredaren har två månader på sig och det bedömer jag är fullt tillräckligt, menar Rolf.
Enligt min bedömning har vi förutsättningar för att få en väl avvägd utredning, menar oppositionsrådet Per-Olof Andersson (M).

Utredningen ska redovisas för kommunfullmäktiges ledamöter 20 maj och avsikten är att kommunfullmäktige 17 juni fattar beslut om en eventuell gymnasieskola utifrån utredningen.