Fastighetsägarfrukost Infinitum Recycling

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

22 februari 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Fastighetsägarfrukost på Infinitum Recycling med information om Lokalguiden, Samhällsbyggnadsenheten och Infinitum Recycling.

Mattias Peterson inledde med att hälsa alla välkomna och berätta kort om sig själv och sitt uppdrag innan alla detagare fick presentera sig.

Lokalguiden Skaraborg - kostnadsfri annonsering

Nicklas Hansson, från Lokalguiden berättade om företagets erbjudande till kommuner och fastighetsägare. Kort kan man säga att man tillhandahåller olika marknadsplats för lediga lokaler, ledig mark och affärsfastigheter som är till salu. Man finns på ett stort antal orter runtom i Sverige och förutom att finnas på nätet ger man även ut en tidning med fördjupande reportage om bland annat kommuner, fastighetsägare, samt olika projekt eller satsningar som görs. Dessutom arrangerar man mässor för lokalsökande företag.

Genom att att Skaraborgs kommunalförbund och Business Region Skaraborg tagit initiativet till ett gemensam plattform kommer nu alla fastighetsägare inte bara i Tibro utan i hela Skaraborg erbjudas att kostnadsfritt lägga upp lediga lokaler, mark eller fastigheter till salu på lokalguiden.se. Leif flikade in att det estetiska uttrycket är oerhört viktigt för att skapa en känsla för Tibro. Kanske kan vi enas om någon slags standard kring hur Tibros annonser presenteras?! Se bildspelet som Nicklas visade genom att klicka här. Läs mer om hur Lokalguiden kan bidra till fler etableringar i Skaraborg här.

Samhällsbyggnadskontoret - från köttbullar till asfalt

Gunnar Carlssonsom tillträdde som samhällsbyggnadschef under 2018 berättade övergripande om enhetens uppdrag och verksamhet. Att man spänner över ett ganska brett fält med många anställda (Tibros näst största arbetsgivare). Han berättade vidare att det händer väldigt mycket i TIbro för tillfället. Den nya Baggeboskolan, nya bostadsområden, framgrävninga av kommunalt vatten och avlopp i flera ytterområden, MIO, ny rondell vid väg 49, ny översiktsplan och inte minst att järnvägen och stationsområdet inom en överskådlig framtid kommer att återköpas av kommunen. Dessutom ska det göras en ny översiktsplan. Gunnar pratade även om Tibros gynsamma läge nära Skövde och de goda pendlingsmöjligheter som erbjuds. Satsningar som ligger i loppet för att genomföras för att underlätta för trafikflöden i Skövde spiller direkt över på Tibro. Gunnar har tidigare arbetat som infrastrukturstrateg på kommunalförbundet och det märks att han är väl förtrogen med dessa frågor.

Katarina Kjellberg som är ny chef för plan- och byggavdelningen berättade om avdelningens arbete och hur man nu skapat bättre förutsättningar för att fortsätta med att kunna erbjuda en snabb, effektiv och rättsäker myndighetsutövning när det gäller plan och byggfrågor. 

Leif Ahnland, ny stadsarkitekt i Tibro berättade om sitt uppdrag och hur det verkligen är tvära kast mellan stort och smått, strategiskt som översiktsplanarbete men också väldigt konkret och handgripligt som att tex svara på frågor och lyssna på förslag från 6000 förbipasserande under ljusvandringen om vad man vill göra med stationsområdet. Att bygga en stad är någon man gör tillsammans och det primära verktyget är samtal och dialog. Leif visade flera exempel på hur ny teknik kan integreras och understödja detta samtal. Att bygga upp miljörer i 3D kan vara ett sätt att visualisera och skapa en fördjupad förståelse i hur ett område kan komma att se ut eller fungera i framtiden. Ett annat exempel var arbeten som elever gjort med hjälp av appar där man kan placerat in fantasifulla objekt i olika autentiska bilder. Se bildspelet som samhällsbyggnadsenheten pratade kring genom att klicka här

Remondis Infinitum Recycling 

Patrik Drotz berättade om företagets verksmamhet både här i Tibro men också på andra orter runtom i Sverige. Infinitum Recycling ingår numera i en av världens största återvinningsföretag med över 30.000 anställda som heter Remondis.

Basen för verksamheten i Tibro är sophämtningen som görs åt AÖS (Avfallshantering Östra Skaraborg) i ett flertal orter men, man sköter även om återvinningsstationer och jobbar mot kommersiella aktörer med hämtning av olika sorters material. De nya direktiven tvingar nu även fastighetsägare att sortera hushållsavfallet på samma sätt som villaägare gjort under några år. Man erbjuder sin kunskap på området både för hur man bäst ska lösa detta i eller i anslutning till fastigheten men givetvis även tjänster som handlar om att transportera dessa till återvinningsanläggningen på ett kostnadseffektiv sätt. Det finns mycket att tjäna på att få ett fungerande sortering direkt hos konsumenten dvs hyresgästen eller villaägaren, både för miljön men också för fastigheteägaren eller kommunen. Här kan vi hjälpa till sammanfattade Patrik.

Se bildspelat som Patrik visade genom att klicka här

Sist men inte mins slogs ett slag för föreläsningen: "Fördelar med mångfald på arbetsplatsen" 20 mars kl. 13.00-14.00 på Vintergatan. Läs mer här.

Nästa fastighetsägarfrukost hålls 26 april. Anmälan och mer information hittar du på www.tibro.se/naringsliv