Eva Gustavsson ny barn- o utbildningschef

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

18 december 2019

Barnomsorg och utbildning

Eva Gustavsson har utsetts till ny barn- och utbildningschef i Tibro kommun. Eva, som varit verksamhetschef för Kompetenscenter sedan hösten 2017 och som tf förvaltningschef sedan 18 november i år, tillträdde tjänsten den 1 januari 2020. "Jag ser fram emot att ta mig an det här uppdraget samtidigt är jag ödmjuk inför de många svåra och utmanande uppgifter som väntar", säger Eva Gustavsson.

Det finns en bred enighet kring rekryteringen av Eva Gustavsson. Politikerna i kommunstyrelsen respektive barn- och utbildningsnämnden och de fackliga organisationerna anser alla att Eva är rätt person för uppdraget.

Kommunchef Kristina Lundgren, som fattat det formella beslutet om tillsättningen, är nöjd med rekryteringen.

- Jag är mycket glad över att Eva tackat ja till tjänsten och är övertygad om att hon kommer att tillföra mycket till vår organisation i sin nya roll som förvaltningschef, säger Kristina Lundgren.

Eva Gustavsson är 53 år och har bred ledarefarenhet från såväl kommunal verksamhet som region och näringsliv. När Eva tillträdde i Tibro kommun som verksamhetschef för Kompetenscenter kom hon från en tjänst som verksamhetschef i Region Örebro.

På 1990-talet utbildade hon sig inom stats- och rättsvetenskap och med det i bagaget blev Eva flyktingsamordnare och sedan enhetschef för vuxenutbildning och arbetsmarknadsenhet i Motala kommun. Där slutade hon 2007 för att tillträda en chefstjänst inom Samhall. Efter Samhall blev det fem år som arbetsmarknadschef i Katrineholm och därefter väntade sedan chefstjänsten i Region Örebro.

Eva bor i Hammar i Askersunds kommun. Hon är uppvuxen vid Bergs slussar utanför Linköping, har tre vuxna barn, är gift och ägnar gärna fritiden åt träning, vänner, båtliv och en bra bok.

Eva Gustavsson efterträder Per Hallén, som slutade i november.