Sofia Andersson ny rektor på Häggetorpsskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

12 augusti 2019

Häggetorpsskolan

Jag heter Sofia Andersson och är nytillträdd rektor på Häggetorpsskolan från och med 2019-07-01. Jag har jobbat i Tibro i två år, och då som förskolechef för några av de förskolor som finns i kommunen. Innan jag började i Tibro så arbetade jag som biträdande rektor på Forsvik friskola i Karlsborgs kommun samtidigt som jag läste rektorsutbildningen och undervisade på mellanstadiet.

Jag har min yrkesbakgrund i grundskolan och är utbildad lärare i svenska, matematik, engelska och so-ämnen. Något som ligger mig varmt om hjärtat är digitalisering och hur vi kan använda digitala verktyg för att underlätta arbetet i skolan, såväl för elever som för personal.

Om jag kort ska beskriva min privata sida så bor jag i Karlsborg tillsammans med min man och vår ena dotter. Båda våra döttrar är vuxna och den äldsta har flyttat hemifrån. Jag tycker om att läsa böcker både med ögonen och med öronen, och jag kopplar gärna av med hjärngympa som till exempel korsord, sudoku eller andra logiska pussel och kluringar.

 

Jag ser fram emot att lära känna elever, personal och vårdnadshavare på Häggetorpsskolan, och jag är säker på att vi har mycket att lära av varandra.

 

Hälsningar

Sofia Andersson