Skolan har börjat!

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

23 augusti 2019

Barnomsorg och utbildning

Drygt 1300 elever började ett nytt skolår i torsdags. Dagen bjöd på vackert väder, spex och högtidligheter runt om på kommunens olika grundskolor.

I Ransbergs skola startade inte bara skolåret utan även årets tema ”Ransberg i rörelse” som bjöd på gympa och musik för elever, föräldrar och personal tillsammans. Temat till ära arbetade personalen i idrottskläder hela dagen.

─ Syftet med årets tema är att få in leken och rörelse naturligt varje dag på skolan. Vi upplever att vi har fått ett positivt mottganade av temat, säger Christopher Nilsson, rektor på Ransbergs skola.

Innan eleverna tågade in i skolan för årets första skoldag hölls en ceremoni där ballonger med skolans tre ledord "Kunskap", "Glädje" och "Kärlek" släpptes fria av några elever. Sedan klipptes bandet och skolåret är därmed invigt i Ransberg.  

På Häggetropsskolan firades det nya skolåret in med ett speciellt besök. En glassgubbe kom cyklandes ända från Göteborg och bjöd alla barn på glass.

Smulebergsskolan samlades på skolgården där både personal, lärare och särskilt inbjudna gäster tog emot på scenen.

På Nyboskolan inleddes dagen utomhus av rektorerna. Eleverna fick sedan gå in genom "Kunskapens port" in i skolan till årets första skoldag.