Folkfest på Ånaplan när Diggiloo-gänget kom till Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

12 augusti 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Drygt 5000 personer samlades på Ånaplan i lördags när det var dags för Diggiloo att äntra scenen. Gänget bjöd på dansbandsmedley, klassiska pophits och rocklåtar från förr. Det var verkligen en folkfest då hela Ånaplan fylldes med glada besökare från hela Skaraborg.

Med Don't stop me now inleddes hela showen som sedan bjöd på tre timmars underhållning non stop. Med David Lindgren, mest känd från melodifestivalen och en Diggiloo veteran, som konfrencier blev publiken guidade genom föreställning med roliga fakta och mycket humor. 

Kända låtar avlöste varandra i ett rasande tempo och publiken var snabb upp på fötter och klappade med. Arvingarna som i år firar 30 år på scen var Diggiloo-debutanter medan Jessica Andersson körde sitt fjortonde år. Brolle stod för rocklåtarna och uppskattades av publiken. John Lundvik fick stående ovationer när han framförde sin vinnarlåt från melodifestivalen Too late for love och tillsammans med Arvingarnas Capser Jarnebrink och Mariette sjöng han även opera. 

En annan som gjorde Diggiloo-premiär är countryartisen Mimi Werner som bland annat sjöng sin melodifestivallåt Songburning. Jessica Andersson och Magnus Carlsson stod för schlager och sjöng flera mellohits. Komikern Tomas Pettersson underhöll publiken med stand-up och bjöd på många skratt.

En helkväll fylld med fartiga hits, smäktande ballader och rocklåtar. En riktig folkfest på Ånaplan!