Centrumstädning 2019

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

4 april 2019

Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

Föreningspoolen involveras i arbetet med att hålla Tibros centrum rent och snyggt under helgerna. Städningen är tänkt att starta v. 17 och sedan pågå fram till v. 41. Intresserade föreningar och fastighetsägare är varmt välkomna att höra av sig!

Vecka 17-41 planeras det nu för att ungdomar från ortens idrottsföreningar städa i stadskärnan mot ersättning. Företag och fastighetsägare i området "sponsrar" konceptet genom att betala ut en 2000 kronor per helg. Totalt är det cirka 50 000 kronor som betalas ut till föreningarna.

Sedan att antal år tillbaka samverkar kommunen, fastighetsägare och föreningar (med ungdomsverksamhet) kring städningen av centrum på helger. Barn och ungdomar från föreningarna går lördag och söndaga ut tidigt på morgonen och plockar skräp i hela centrala Tibro. Lagen eller föreningarna får möjligheten att tjäna lite pengar till åka på cup eller liknande och samtidigt blir Tibro rent och snyggt! En bieffekt är sannolikt ungdomar som varit med och städat skräpar kommer sannolikt slänga sitt skräp i en papperskorg i fortsättningen. Alla blir vinnare!

Föreningspoolen tar ansvar för centrumstädningen

Nytt för i år är att föreningspoolen får som arbetsuppgift att samordna och adminstrera städning och se till så att allt sköts enligt gällande riktlinjer och anvisningar. - Det här känns som en riktigt bra lösning! Vi har direktkontakter till en merparten av de som kommer utföra städningen och samtidigt får vi ett uppdrag och en inkomst som kan bidra till att säkra upp föreningspoolens verksamhet. Vi kommer skriva ett enkelt avtal för att klargöra vad vi förväntar oss av varandra, berättar Marcus Olsson, TIbro föreningspool.

Förutom Tibro kommun är det Duvslaget fastigheterEHCC fastigheterVästanå fastigheterTibrobyggen/Riksbyggen och ICA Supermarket i Tibro som bekostat städningen de senaste åren. Till detta år hoppas vi få med ytterligare några fastighetsägare i området.

Intresserade föreningar är välkomna att höra av sig

I veckan går information ut till föreningar som tidigare städat. Gamla som nya intresserade välkomnas att höra av sig. Föreningar med ungdomsverksamhet som är relativt omfattande kommer prioriteras. Helgerna kommer sedan fördelas på intresserade föreningar. De föreningar som städade 2018 var Tibro IKTibro AIKTibro IBKHörnebo SKHP Tibro och Tibro HK

Vill ditt företag eller förening vara med i centrumstädningen så kontakta Marcus Olsson på Tibro föreningspool eller Kristian Lagerström.