Dialog om marknadsföring

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

19 september 2018

Näringsliv, arbete och etablering

Tibro handel, Skaraborgs Allehanda och Tibro kommun arrangerade 18 september en dialogkväll om marknadsföring på Inredia. SLA berättade om deras möjligheter att hjälpa till att nå kunder och det fördes ett samtal kring hur vi på olika kreativa sätt göra detta tillsammans.

Totalt var det 16 personer som deltog i kvällen som hölls på Inredia restaurangen och som inleddes med med lite enklare förtäring och samtal runt borden. 

Emma Karlsson och Marcus Peterson från Skaraborgs Allehanda (SLA) berättade om den plattform som man verkar från idag och sina samlade erbjudande både digitalt och i print. Man lyfte Tibroextra och Möbelbilagan som goda exempel. Mer information om detta hittar du här www.medieportalen.sla.se

Katarina Ekstedt som är ordförande i Tibro handel var nöjd med kvällen och kunde konstatera att alla brottas med frågan och att vi har mycket att vinna på att göra saker tillsammans.

Flera av deltagarna gav uttryck för samma sak. Alla vinner på att marknadsföra inte bara sig själva men också platsen. Tillsammans kan vi inte bara behålla våra kunder som bor eller verkar i Tibro utan vi kan skapa reseanledning för de människor som kommer utifrån. Vi ska nyttja vårt geografiskt gynssamma läge.

PeO Andersson berättade om sina erfarenheter om gemensam marknadsföring för fastighetsägarna och sitt fastighetsbolag Duvslaget. Det är en sak att annonsera ett avgränsat erbjudande och en annan att långsiktigt etablera ett varumärke eller koncept. Kanske kan vi göra något liknande?!

Vi kan konstatera att dialogen behöver fortsätta. Vi behöver börja där vi befinner oss i förståelse och kompetens kring dessa frågor och försöka förflytta oss stegvis framåt. Var och en kan givetvis sitta på sin egen kammare och förkovra sig men det blir sannolikt både roligare och effektivare om vi gör det tillsammans och med hjälp av de som kan. Kanske kan vi skapa ett projekt för att möte detta behov och viljeinriktning.

Nedan hittar du lite material framtaget av Johanna Asplund.

Syns du inte finns du inte - 4 tips för att nå ut bättre med hjälp av instagram (pdf)

Början till ett koncept för platsmarknadsföring - Tack för att du handlar hos oss (pdf)

Exempelbilder/grafik (klicka för att öppna en nedladdningsbar jpg-bild i större format):