Klart med ny politisk ledning i Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Alda Danial (L), Rolf Eriksson (S) och Anna-Karin Johansson (C).

19 oktober 2018

Kommun och politik

Det blir en mittenkoalition bestående av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centern som kommer att styra Tibro de närmaste fyra åren. Alda Danial (L), Rolf Eriksson (S) och Anna-Karin Johansson (C) och deras partikamrater väljer att kroka arm för att få till stånd en stabil majoritet i Tibro kommun.

Precis som i riksdagen och i många andra kommuner var det politiska läget i Tibro oklart efter valet i september. Inget av de tidigare blocken med samverkande partier skulle ha fått politisk majoritet i kommunfullmäktige och nämnder. Därför väljer nu Socialdemokraterna, Liberalerna och Centern att gå samman i en koalition.

- Det här känns som en jättebra och nödvändig lösning. Det handlar om stabilitet och ansvar. Jag tror att vi kan bilda ett bra lag som kan leda Tibro framåt tillsammans, framhåller kommunalrådet Rolf Eriksson (S).

- Vi vill få ut det bästa för Tibroborna i ett svårt politiskt läge, fortsätter det avgående oppositionsrådet Alda Danial (L). Hon betonar att hela Liberalernas styrelse i Tibro står bakom beslutet att samverka med Socialdemokraterna och Liberalerna.

Även Anna-Karin Johansson ser positivt på det nya politiska samarbetet:

- Samarbetet mellan oss och Socialdemokraterna har fungerat bra och vi är tre partier med samma människosyn som vill ta ansvar för Tibro. Vi är eniga i både styrelsen och vår partigrupp om att det här är en bra politisk lösning, säger hon.