Musikskolan erbjuder uppskattad musikalisk rast- och fritidsverksamhet

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

29 november 2018

Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Tibro Musikskola

Under hösten har eleverna på Ransbergs skola möjlighet att prova på ett tiotal olika musikinstrument. Bakom arrangemanget står Musikskolans rast- och fritidsverksamhet. Satsningen möjliggörs av statliga och öronmärkta pengar från Kulturrådet.

Medan de tre musiklärarna från Musikskolan i Tibro håller på att desinficera träblåsinstrumenten som ska användas i dagens övningar, berättar de att de i våras genomförde ett liknande upplägg på Häggetorpsskolan.

Uppskattat rastalternativ

 – Att ha ett musikaliskt alternativ på rasterna, har visat sig vara väldigt uppskattat, säger Robert Häggstam. Själv vill han gärna framhålla att musik är ett bra komplement till de vanliga och mer rörelsebaserade rastaktiviteterna:
– Eftersom utövande av musik aktiverar båda hjärnhalvor-na kan det faktiskt liknas vid ett gympapass för hjärnan, förklarar Robert innan han greppar sin saxofon och beger sig ut på skolgården för att med musikens hjälp locka med spontant intresserade elever till dagens tredje rastaktivitet.

Hur många elever som deltar, varierar från gång till gång.

– Det brukar vara en liten kärntrupp som kommer varje tisdagsförmiddag när vi är här, men utöver det kan det variera. Som mest har vi haft ett tjugotal elever, berättar Arvid Lorimer Olsson.

Lyckad satsning

– Tanken med satsningen är att de barn som vi inte möter på Musikskolan ska få möjlighet att utforska sitt musikintresse, fortsätter Jonas Stigner.

Även om rastaktiviteten inte i första hand handlar om rekrytering, kan man ändå märka att prova-på-tillfällena har gett resultat:

– Efter att vi var på Häggetorpsskolan i våras har Musikskolan faktiskt fått flera nya elever därifrån och det är klart att det känns fantastiskt roligt för oss! avslutar Jonas.