Olssons Fiske köper fastighet på Tidebergs handelsområde

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

31 juli 2018

Näringsliv, arbete och etablering

23 juli tillkännagav Olssons Fiske att man förvärvar fastigheten Elefanten (Tibro) av Skövde Skinnmöbel AB, mer känt som Rixners Möbler. Ambitionen är att skapa Sveriges största sportfiskebutik och på sikt återetablera Tideberg som ett handelscentrum.

Rixners Möbler finns kvar i fastigheten, i hyrda lokaler, och välkomnar Olssons Fiske, där de båda butikerna kommer drivas under samma tak.

Nytt liv i gammalt handelsområde

Tidigare fanns både Sparhuset och Elefanten på området, som årligen lockade till sig många besökare och kunder. Ambitionen är nu alltså att på nytt försöka få igång ett handelscentrum på Tidebergsområdet i Tibro. Fler kända aktörer är intresserade av att etablera sin verksamhet på området inom en snar framtid. Förhoppningen är alltså stor att Tidebergs Handelsområde återigen ska kunna blomstra.

Först ut: Sportfiske och möbler

Olssons Fiske är idag en av Sveriges största återförsäljare av fiskeredskap och marinelektronik för sportfiske som idag driver sin verksamhet på Mariestadsvägen i Tibro med butik, lager och e-handel. I och med förvärvet av Elefanten expanderar nu Olssons Fiske sin verksamhet till att bli Sveriges största Sportfiskebutik med hela 1500 kvm butiksyta.

Rixners Möbler är en gammal etablerad möbelåterförsäljare som startades på 50-talet av Robert Rixner och har haft verksamhet på flera olika adresser i Tibro. Verksamheten förvärvades 1993 av nuvarande ägare Kjell-Åke Rosell (Skövde Skinnmöbel AB). Man förvärvade senare fastigheten Elefanten när dåvarande verksamhet lades ner.

Man hoppas få in fler handlare på området som på sikt kan bidra till en ökad handel för Tidebergs Handelsområde och fler besökare till Tibro, berättar man i sitt pressmeddelnade.,

Glädjande satsning som vi hoppas ska ge ringar på vattnet

Att ett företag i Tibro växer och utvecklas är i sig jättekul. Att man har ambitioner att tillsammans med andra aktörer blåsa nytt liv i ett område är fantastiskt och något vi från kommunen applåderar. Vi har fört en dialog med företrädare för Olssons Fiske under en tid och har försökt att hjälpa till med kontakter och den lilla information vi har haft, säger Kristian Lagerström, markandsutvecklare på Tibro kommun.

Tidebergs handelsområde består ju även av gamla Sparhuset som idag ägs av SUNDH Fastigheter.  Där inryms idag Hemcompaniet, Post Nord och ytterligare ett antal hyresgäster.

För mer information om Olssons Fiske eller deras förvärv kontakta Tobias Olsson, marknadsansvarig på Olssons Fiske, 070-301  35 96, tobias@olssonsfiske.se