Välbesökt och uppskattad Tibrofrukost på Tre Sekel

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

19 april 2018

Näringsliv, arbete och etablering

65 personer deltog i årets andra Tibrofrukost som denna gång hölls i Tre Sekels Fabrik (fd. City Möbler) på Ställverksgatan 2. De fick ta del av ett intressant program med kort info från bland annat Tibro kommun, Företagarna, Ankarstiftelsen och British motor meet samt programpunkter med Shu Consulting, Skaraborgs kommunalförbund och givetvis Tre Sekel själva. Allt avslutades med en fabriksvisning.

Tibrofrukost är en viktig mötesplatser för företagare, föreningsrepresentanter samt kommunens tjänstemän och politiker. Ambitionen är att få människor att mötas och samtala, delge information, kunskap och inblick i världen i Tibro men också att vända perspektivet dvs Tibro i världen.

Magdalena Svedlund som är tf. Näringslivschef hälsade välkomna och berättade kort vad som är på gång i kommunen och presenterade vår nya samhällsbyggnadschef Gunnar Karlsson.

Hans Örtlund och Roland Larsson berättade om British Motor Meet 3-5 augusti och möjlighetern att delta med fordon att se och uppleva detta och som företagare stödja föreningen bakom arrangemanget.

Bengt Ohlsson, ordförande i Företagarna Skövde-Tibro informerade om vilka frågor man driver för att förbättra villkoren för företagare och vilka fördelar som man som medlem får del utav.

Börje Erdtman, från Ankarstiftelsen berättade om samarbetet med Millners och familjedagen 20 maj som man arrangerar för att samla in pengar till ytterligare en skola i Colombia. Läs mer om hur du som företagare kan stötta arrangemanget och insamlingen.

Shu Wang Jonsson från Shu Consulting berättade sedan sin resa från Shanghai via utbildning och arbeten i fler olika olika länder till att etablera sig och framgångsrikt driva företag i Tibro. Man kan kort säga att Shus affärside handlar om att på olika underlätta handelsrelationer mellan Sverige och Kina. 

Claes Fahlgren och Magnus Fredriksson från Skaraborgs kommunalförbund berättade om det arbete som görs mer övergripande för att skapa tillväxt i Skaraborg och Västra Götaland. Man berättade om de identifierad områden i Skaraborg som sticker ut i ett nationellt perspektiv. Där återfinns glädjande nog möbler och inredning tillsammans ett antal andra. Man pratade även om Strukturbild Skaraborg och de möjligheter som kommer med att vi kan röra oss över Skaraborgs geografiska yta på ett bra sätt och med alla olika typer mångfald, branscher, människor osv. Man berättade också om Etableringssamverkan Skaraborg som handlar om att stötta kommunenernas näringslivsarbete marknadsföra Skaraborg för att få fler nyetableringar och ökad attraktionskraft.

Sist men inte minst berättade Stefan Jonsson & Elisabet Ahlgren om hur man hamnade i Tibro och på Tre Sekel, eller City Möbler som fabriken är känd som. Man berättade om det genuina hantverkskunnande kring hur man bearbetar trä som sitter i väggarna och i medarbetarna i fabriken. Man berättade vidare att man är den största (till antalet olika modeller) licenstillverkaren av Carl Malmstensmöbler och att man istället för att sälja möbler till fackandeln jobbar framgångsrikt med att samarbeta med formgivare, designers, inredare och arkitekter med både små och stora projekt både i och utanför Sverige. Man kunde stolt visa upp att man tex tillverkar delar av inredningen till ARKET som är ett av H&M koncernens koncept.

- Så här många har det nog inte varit i fabriken vid ett och samma tillfälle sen Ernst Kirschsteiger föreläste under möbeldagarna 2011, berättade Peter Larsson som stod och välkomnade gästerna i entren tillsammans med Eva Jennerstedt.

Som så många gånger annars var det Kavelbron Event  som stod för den goda frukosten. (Vi understryker att de hade ingen del i den sena leveransen av muggar, glas och assietter...)

Extra kul var att så många tod del av den fantastiska fabriksvisningen och att det var många nya ansikten. Nästa frukost är den 20 juni.

Mer info på www.tibro.se/naringsliv