Välkommen till nya tibro.se

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

1 november 2017

Kommun och politik

Onsdagen den 8 november lanserades den nya hemsidan för vår kommun. Vi hoppas att du ska uppleva att det är både enklare att få kontakt med oss och lättare att hitta den information du söker om våra verksamheter på nya tibro.se. Du får gärna berätta vad du tycker!

Den nya kommunwebben har fått en ny, modernare design, navigeringsstruktur och siduppbyggnad, som är lika väl anpassad för dig som använder mobil eller surfplatta som för dig som surfar in på hemsidan via din dator. Designen är responsiv, vilket innebär att hemsidan anpassar sig till din skärm, oavsett vilken enhet du använder.

Förbättrad sökfunktion och utvecklad navigering

Tibro.se är Tibro kommuns viktigaste kommunikationskanal. Den är navet i all vår kommunikation, så det är viktigt att du som medborgare kan hitta den information du söker på ett så snabbt och enkelt sätt som möjligt. Därför har vi gjort en ordentlig översyn av navigeringsstrukturen och förbättrat sökfunktionen på den nya sidan.

Vi har skapat en särskild kontaktsökfunktion, som nås via kontaktlänken överst på alla våra sidor och vi har indexerat även våra kommunalförbunds sidor, så att du även får sökträff på information som finns på Avfallshantering Östra Skaraborgs, Miljösamverkan Östra Skaraborgs och Räddningstjänsten Östra Skaraborgs sidor.

Utvecklad kontaktfunktion

Vi vill också att det ska vara enkelt för dig att komma i kontakt med oss. Därför har vi även utvecklat kontaktfunktionen på nya tibro.se på flera sätt:

  • Kontaktinformation överst på alla sidor. Överst på alla sidor finns en kontaktlänk. När du klickar på den fälls ett kontaktfält med kontaktuppgifter till Tibro kommun eller den aktuella verksamheten och till berörda tjänstemän. Här finns även en direktlänk till vårt synpunktsformulär och till vår söksida.
  • Utvecklad information om påverkan, insyn och delaktighet. Vi har samlat all information om hur du kan vara med och påverka kommunens verksamhet på olika sätt under en gemensam rubrik "Påverkan, insyn och delaktighet", som du når via vår startsida.
  • Ställ frågor direkt till vår receptionspersonal. Vi har även en chatfunktion, som vi  valde att smyglansera redan på vår tidigare webb. Det betyder att du kan ställa frågor direkt till vår receptionspersonal.
  • Blanketter och e-tjänster samlade på ett ställe. Vi har samlat alla våra e-tjänster och blanketter i en gemensam lista, som du når via startsidan.

Enklare att publicera bilder och filmer

Bilder och filmer har fått en allt viktigare roll i all modern kommunikation. Det har blivit naturligt för oss som kommun att både presentera våra verksamheter och dokumentera viktiga händelser med hjälp av bilder och filmer, och det kommer att bli ännu vanligare framöver.  Därför har vi skapat fler möjligheter att publicera bilder på den nya hemsidan, såväl på vår startsida som på informationssidorna.

Avstamp för fortsatt utveckling

Lanseringen av nya tibro.se innebär inte att webbplatsen är färdig, men det är ett viktigt avstamp för den fortsatta utvecklingen av vår digitala kommunikation. De närmaste veckorna kommer ett antal sidor att få ett nytt, utvecklat innehåll och vi kommer att fortsätta utveckla funktionerna och innehållet på webben kontinuerligt.

Webben är skapad för dig som bor och arbetar i Tibro. Vi är tacksamma för om du berättar vad du tycker om den och hör av dig om du upptäcker några fel på den. Använd gärna formuläret här nedanför. Varmt välkommen till nya tibro.se

 

 

 

 

 

 

 

Som kommuninvånare har du flera olika vägar att välja på för att påverka det som händer i kommunen.