Vi är Tibro - filmer med porträtt av Tibrobor

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Den 1 mars lanserades filmprojektet #viärtibro. I projektet lyfter vi fram Tibrobor som på olika sätt gör något för andra och för vår kommun, i det stora och i det lilla. Varje månad släpper vi ett nytt porträtt. Här kan du se alla filmer som publicerats. Kom gärna med förslag på vem du vill att vi ska porträttera!

Vad vi som bor och är verksamma på en ort säger och gör har betydelse. Det påverkar upplevelsen av orten, stämningen människor emellan och ortens utveckling. Vi vill med hjälp av äkta berättelser om infödda och inflyttade Tibrobor i olika åldrar öka stoltheten för Tibro och förmedla en bild av det som kännetecknar Tibro, vår gemensamma värdegrund.

Tibro är en ort som i grunden präglas av engagemang, entreprenörsanda och samverkan. Bakom det här engagemanget och drivet döljer sig en mängd  Tibrobor. Tibrobor som vill göra nytta, som brinner för olika saker och som tillsammans gör Tibro till just Tibro.

Genom att lyfta fram människors berättelser hoppas vi kunna skapa intresse för Tibro som ort och inspirera och motivera Tibrobor till engagemang, utveckling och ett gott ambassadörskap.

Vem vill du se på film?

Vid varje månadsskifte presenterar vi en ny Vi är Tibro-film. Har du förslag på vem eller vilka du vill att vi ska filma? Hör av dig till Tibro kommuns reception, receptionen@tibro.se.

Joline Emanuelsson - modell och entreprenör

Joline Emanuelsson är modell och entreprenör. I sitt porträtt berättar hon om sin kärlek till hästar och ridning, om hur hennes modellkarriär har tagit form och de spännande planerna framåt. Hon berättar också om sitt intresse för entreprenörskap och sitt deltagande i UngDrive - ett koncept för just unga entreprenörer.

Camilla Moberg - scenkonstnär

Camilla Moberg är scenkonstnären och make-up-artisten som blivit en uppskattad kulturpersonlighet i Tibro. I den här filmen berättar Camilla, som är inflyttad Tibrobo, om sitt första möte med vår stad. Hon pratar om fördelarna med att bo i Tibro jämfört med uppväxten i en storstad som Stockholm, hur det kom sig att hon startade barnteater här i Tibro och sitt brinnande intresse för fotboll.

Johan Birgersson - Strongman

Johan är Tibros Strongman och kanske får vi en dag se honom som inte bara Tibros starkaste man utan hela Sveriges. I filmen berättar Johan bland annat om sin träning, målet att delta i tävlingen Sveriges starkaste man och om sina förebilder – lokala som nationella.

Mary Escandar - sångerska

Mary Escandar är en ung sångerska från Tibro. Mary har alltid sjungit och under förra året tog hennes instagramkonto, där hon lägger upp filmer när hon sjunger, ordentlig fart. I sin film berättar Mary om vad sången betyder för henne, men också om sitt andra stora intresse – fotbollen.

James Minard - stolfabrikör

James Minard är VD för Stolfabriken. James kom till Sverige och Tibro från Kanada under 1980-talet och utbildade sig då till snickare och bildhuggare. I sitt porträtt berättar James om sin resa inom Tibros möbelindustri, om den breda kompetens vi har i vår kommun och hur det möjliggör ett viktigt samarbete mellan företag.

Anna Ekänge - nattvandrare och idrottsmamma

Anna Ekänge är mellanstadierektor, idrottsmamma och nattvandrare. I den här filmen berättar Anna vad Tibro betyder för henne, om idrottsmöjligheterna som finns i kommunen och om vikten av att finnas tillgänglig för våra barn och ungdomar, alla tider på dygnet.

Ulf Pettersson - musikälskare

Ulf Pettersson är musikälskaren som osjälviskt delar sin tid, glädje och kärlek till musik med en stor publik, varje vecka, året om. I Ulfs porträtt får vi höra om hur musikintresset tog fart, om hans gedigna skivsamling och hur hans, till en början, trevande resa mot att bli Tibros nostalgi-DJ, startade.