Vi är Tibro - filmer med porträtt av Tibrobor

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Den 1 mars 2019 lanserades filmprojektet #viärtibro. I projektet lyfter vi fram Tibrobor som på olika sätt gör något för andra och för vår kommun, i det stora och i det lilla. Varannan månad släpper vi ett nytt porträtt. Här kan du se alla filmer som publicerats. Kom gärna med förslag på vem du vill att vi ska porträttera!

Vad vi som bor och är verksamma på en ort säger och gör har betydelse. Det påverkar upplevelsen av orten, stämningen människor emellan och ortens utveckling. Vi vill med hjälp av äkta berättelser om infödda och inflyttade Tibrobor i olika åldrar öka stoltheten för Tibro och förmedla en bild av det som kännetecknar Tibro, vår gemensamma värdegrund.

Tibro är en ort som i grunden präglas av engagemang, entreprenörsanda och samverkan. Bakom det här engagemanget och drivet döljer sig en mängd  Tibrobor. Tibrobor som vill göra nytta, som brinner för olika saker och som tillsammans gör Tibro till just Tibro.

Genom att lyfta fram människors berättelser hoppas vi kunna skapa intresse för Tibro som ort och inspirera och motivera Tibrobor till engagemang, utveckling och ett gott ambassadörskap.

Vem vill du se på film?

Varannan månad presenterar vi en ny Vi är Tibro-film. Har du förslag på vem eller vilka du vill att vi ska filma? Hör av dig till Tibro kommuns reception, receptionen@tibro.se.

Emilia Lehrgrafven - bildhuggare

Emilia Lehrgrafven är verksam som bildhuggare i Tibro. I den här filmen berättar hon om varför hon älskar att skära i trä och hur hon vill bidra till att den starka bildhuggartraditionen i Tibro lever vidare och utvecklas in i framtiden.

Gillis Edman - naturvårdare

I den här filmen berättar Gillis Edman om sin uppväxt i ett småjordbruk på sina föräldrars marker, sitt intresse för naturen och sina favoritplatser i Tibro. Han berättar också om när han var med och räddade Ryholms mosse från torvbrytning.

Mattias Lindell - en av killarna bakom Tibro Bonnapulling

I sin film berättar Mattias Lindell om sitt stora traktor- och maskinintresse och hur det kom sig att han tillsammans med goda vänner startade Tibro Bonnapulling som idag är ett välbesökt och uppskattat event i Tibro. Mattias pratar också om hur han känner för Tibro och om sina förhoppningar inför framtiden.

Nicklas Lundh - Olssons Fiske

I sin film berättar Nicklas Lundh om starten för Olssons Fiske och hur han själv, då som 8-åring, fick upp intresset för både fiske och försäljning. Nicklas berättar också om hur Sveriges största sportfiskebutik vuxit fram och varför de valt att satsa i Tibro.

Maria Zachs - Coach och grundare till Voices 4 Change

Maria Zachs är både inflyttad och utflyttad Tibrobo som under hela sitt vuxna liv varit en världsmedborgare. I sin film berättar Maria om hur hennes engagemang för utsatta människor startade med hennes mormor och morfar som drev en gård i Tibro. Hon berättar också om den insamlingsstiftelsen hon driver, Voices 4 Change, och om deras projekt i Nairobi, Kenya, och om hur hon fortfarande återvänder till Tibro.

Eiad Horani - apotekare

Eiad Horani och hans fru kom till Sverige från Syrien för drygt fem år sedan. I sin film berättar Eiad kort om sin bakgrund, om hur det var att börja om i Sverige och vad han älskar med sitt jobb som apotekare här i Tibro.

Günther och Linda Samuelsson - djurbönder med gårdsbutik och slakteri

Günther och Linda Samuelsson är djurbönder med egen gårdsbutik och slakteri. I sitt porträtt berättar de om den verksamhet de bedriver i Lilla Spännefalla, hur den startade, om sina bedrifter inom Svenskt Mästerskap i mathantverk och hur det är att vara bönder på heltid i Tibro.

Joline Emanuelsson - modell och entreprenör

Joline Emanuelsson är modell och entreprenör. I sitt porträtt berättar hon om sin kärlek till hästar och ridning, om hur hennes modellkarriär har tagit form och de spännande planerna framåt. Hon berättar också om sitt intresse för entreprenörskap och sitt deltagande i UngDrive - ett koncept för just unga entreprenörer.

Camilla Moberg - scenkonstnär

Camilla Moberg är scenkonstnären och make-up-artisten som blivit en uppskattad kulturpersonlighet i Tibro. I den här filmen berättar Camilla, som är inflyttad Tibrobo, om sitt första möte med vår stad. Hon pratar om fördelarna med att bo i Tibro jämfört med uppväxten i en storstad som Stockholm, hur det kom sig att hon startade barnteater här i Tibro och sitt brinnande intresse för fotboll.

Johan Birgersson - Strongman

Johan är Tibros Strongman och kanske får vi en dag se honom som inte bara Tibros starkaste man utan hela Sveriges. I filmen berättar Johan bland annat om sin träning, målet att delta i tävlingen Sveriges starkaste man och om sina förebilder – lokala som nationella.

Mary Escandar - sångerska

Mary Escandar är en ung sångerska från Tibro. Mary har alltid sjungit och under förra året tog hennes instagramkonto, där hon lägger upp filmer när hon sjunger, ordentlig fart. I sin film berättar Mary om vad sången betyder för henne, men också om sitt andra stora intresse – fotbollen.

James Minard - stolfabrikör

James Minard är VD för Stolfabriken. James kom till Sverige och Tibro från Kanada under 1980-talet och utbildade sig då till snickare och bildhuggare. I sitt porträtt berättar James om sin resa inom Tibros möbelindustri, om den breda kompetens vi har i vår kommun och hur det möjliggör ett viktigt samarbete mellan företag.

Anna Ekänge - nattvandrare och idrottsmamma

Anna Ekänge är mellanstadierektor, idrottsmamma och nattvandrare. I den här filmen berättar Anna vad Tibro betyder för henne, om idrottsmöjligheterna som finns i kommunen och om vikten av att finnas tillgänglig för våra barn och ungdomar, alla tider på dygnet.

Ulf Pettersson - musikälskare

Ulf Pettersson är musikälskaren som osjälviskt delar sin tid, glädje och kärlek till musik med en stor publik, varje vecka, året om. I Ulfs porträtt får vi höra om hur musikintresset tog fart, om hans gedigna skivsamling och hur hans, till en början, trevande resa mot att bli Tibros nostalgi-DJ, startade.